FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene nove prostorije Stožera zaštite i spašavanja DNŽ

ZAGREB, 10. ožujka 2012. (Hina) - U zgradi Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik danas su svečano otvorene novouređene prostorije Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon otvorenja prostorija na Stradunu je održan mimohod pripadnika postrojbi civilne zaštite, vatrogasnih postrojbi, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te povijesnih postrojbi Kumpanija i Dubrovački trombunjeri, priopćeno je danas iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U sklopu programa obilježavanja Dana civilne zaštite na Stradunu je prikazana pokazna vježba HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik (spuštanje unesrećenog s visine, spuštanje spašavatelja i spuštanje potražnog tima).

Otvorenju novih prostorija nazočili su pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Goran Violić.

U obraćanju župan Dobroslavić napomenuo je "kako su na području zaštite i spašavanja napravljeni krupni koraci, prvenstveno izradom Procjene ugroženosti i Plana zaštite i spašavanja. Ustrojavanjem postrojbi civilne zaštite te njihovim današnjim postrojavanjem ispred crkve Sv. Vlaha na Stradunu, civilnoj zaštiti dana je zaslužena pozornost, budući da smo građanima dužni osigurati pomoć kako bi u svakom trenutku osjećali maksimalnu sigurnost, dodao je, prenosi DUZS.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić istaknuo je kako je otvaranje prostorija Stožera zapovjedništva civilne zaštite i Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko – neretvanske županije povijesni trenutak i jedinstveni primjer suradnje državne i lokalne razine te bi kao takve trebale biti obrazac i ostalim lokalnim sredinama. Time se na kvalitetniji i učinkovitiji način omogućava i olakšava samo djelovanje i donošenje ključnih odluka u kriznim situacijama, rekao je Perinić.

U opremanje prostora dvorane za sastanke Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i kupnju potrebne računalne opreme Dubrovačko-neretvanska županija uložila je oko 75 tisuća kuna te time osigurala kvalitetno opremljeno sjedište Stožera zaštite i spašavanje te Zapovjedništva civilne zaštite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙