FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 1. ožujka

ZAGREB, 1. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 1. ožujka:

ZAGREB - Središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba. Na svečanoj sjednici će pripadnicima sustava zaštite i spašavanja biti dodijeljene Godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sustava kao i pohvale djelatnicima DUZS-a. Sjednici će nazočiti ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić te brojni uzvanici i gosti. Također, bit će održan komunikacijski dio simulacijsko – pokazne vježbe potrage za nestalim zrakoplovom pod nazivom "Orao 2012." (11 sati, dvorana "Gorgona" Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i primanje mita od čelnika MOL-a trebao bi svjedočiti njegov negdašnji bliski suradnik i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, koji je i sam bio pod istragom u aferi Ina-MOL, ali je od osumnjičenika postao USKOK-ov svjedok. Istraga zbog sumnje da je bivši premijer od čelnika mađarske naftne kompanije Zsolta Hernadija uzeo 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava u Ini pokrenuta je lani u lipnju, dok je Sanader još bio u pritvoru u Austriji. Uz Sanadera i Hernadija istragom je bio obuhvaćen i Polančec, no USKOK je protiv njega obustavio istragu uz obrazloženje da nisu pronađeni dokazi da je pomagao Sanaderu u kaznenom djelu niti da je ostale članove vlade doveo u zabludu prilikom izmjene dioničarskog ugovora s MOL-om (9,30 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ŠIBENIK - Na Županijskom sudu u Šibeniku održat će se pripremno ročište u postupku protiv Dragana Paravinje koji je osumnjičen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonie Bilić, te pokušaj silovanja još jedne djevojke. Još uvijek nije poznato hoće li suđenje biti otvoreno za javnost. Tu odluku objavit će izvanraspravno vijeće na pripremnom ročistu (9 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Konferencija za novinare Knjižnica grada Zagreba u povodu proglašenja pobjednika izbora "Najčitatelja godine", što ga organiziraju već 11. godinu za redom s ciljem poticanja zanimanja za knjigu i čitanje kod djece starije osnovnoškolske dobi (12 do 14 godina). "Najčitatelju" će ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Davorka Bastić uručiti plaketu i člansku iskaznicu za besplatno korištenje usluga u svim Knjižnicama grada Zagreba do 18. godine (11 sati, Gradska knjižnica, Odjel za djecu i mladež, Starčevićev trg 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu šeste korizmene akcije Hrvatskog Caritasa – Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH koja se održava od 5. do 11. ožujka. Ove godine akcija se provodi pod sloganom "Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti" (Lk 12,34). Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, predsjednik Biskupske konferencije BiH banjolučki biskup Franjo Komarica i v. d. ravnatelja Hrvatskog Caritasa i zamjenik generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije Fabijan Svalina. Oni će govoriti o načinima poticanja javnosti za uključivanje u akciju, do sada prikupljenim sredstvima i financiranim projektima, te o stanju Hrvata u BiH (9,30 sati, prostorije Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12A).

ZAGREB - Komemoracija u povodu smrti Helge Vlahović Brnobić održat će se u velikoj dvorani Novinarskog doma (11 sati). Umirovljena spikerica, voditeljica i urednica Hrvatske televizije Helga Vlahović Brnobić umrla je 27. veljače u 68. godini nakon teške bolesti. Bila je jedna od najpoznatijih televizijskih voditeljica HTV-a. Gledatelji će je, među ostalim, pamtiti i po izravnim prijenosima novogodišnjih koncerata iz Beča, a posljednji je za HTV komentirala prije samo dva mjeseca. Posljednji ispraćaj Helge Vlahović Brnobić održat će se na Mirogoju u 13,20 sati, a misa zadušnica služit će se nakon pokopa u Crkvi Krista Kralja na tom zagrebačkom groblju.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙