FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 1. ožujka

ZAGREB, 1. ožujka 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za čevrtak, 1. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Austrijski predsjednik Heinz Fischer boravi u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića koji će mu prirediti svečani doček u četvrtak prijepodne (u 10 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241) nakon kojega će uslijediti razgovori dvojice predsjednika (u 10,15 sati). Kako se očekuje, u središtu razgovora bit će bilateralni odnosi i skori ulazak Hrvatske u EU, dužnička kriza u Uniji, kao i politička situacija na jugoistoku Europe i stanje na Kosovu. Nakon razgovora u četiri oka, Josipović i Fischer obratit će se novinarima (u 11,40 sati). Austrijski predsjednik će tijekom boravka u Zagrebu razgovarati i s predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom (15 sati, Hrvatski sabor, Markov trg 6) i potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnog razvoja i fonda EU-a Brankom Grčićem.

ZAGREB - Središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba. Na svečanoj sjednici će pripadnicima sustava zaštite i spašavanja biti dodijeljene Godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sustava kao i pohvale djelatnicima DUZS-a. Sjednici će nazočiti ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić te brojni uzvanici i gosti. Također, bit će održan komunikacijski dio simulacijsko – pokazne vježbe potrage za nestalim zrakoplovom pod nazivom "Orao 2012." (11 sati, dvorana "Gorgona" Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i primanje mita od čelnika MOL-a trebao bi svjedočiti njegov negdašnji bliski suradnik i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, koji je i sam bio pod istragom u aferi Ina-MOL, ali je od osumnjičenika postao USKOK-ov svjedok. Istraga zbog sumnje da je bivši premijer od čelnika mađarske naftne kompanije Zsolta Hernadija uzeo 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava u Ini pokrenuta je lani u lipnju, dok je Sanader još bio u pritvoru u Austriji. Uz Sanadera i Hernadija istragom je bio obuhvaćen i Polančec, no USKOK je protiv njega obustavio istragu uz obrazloženje da nisu pronađeni dokazi da je pomagao Sanaderu u kaznenom djelu niti da je ostale članove vlade doveo u zabludu prilikom izmjene dioničarskog ugovora s MOL-om (9,30 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Ministarstvo poduzetništva i obrta i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj organiziraju završnu konferenciju projekta "e-poslovanje - poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja" te predstavljanje prvog hrvatskog priručnika za implementaciju e-poslovanja (9,00 sati, dvorana Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙