FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pola milijuna eura iz fondova EU-a za polikliniku

OSIJEK,9. ožujka 2012.(Hina) - U središtu Osijeka danas je otvorena najsuvremenija Oftalmološka poliklinika "Dr. Balog" u koju je uloženo milijun eura, od čega je pola milijuna eura iz fondova Europske unije.

Na svečanom otvorenju poliklinike njezin vlasnik dr. Slaven Balog je istaknuo da je ona jedna od najopremljenijih u Hrvatskoj te da Osječani više ne moraju iću u Zagreb zbog složenih operacija i zahvata, ponajprije operacija stražnjeg dijela oka. "Dosad u našoj regiji nije bilo moguće operativno liječiti bolesti stražnjeg segmenta oka, a sada se to može uz pomoć najsuvremenijeg uređaja koji odlikuje brzina od 5000 rezova u minuti", rekao je dr. Balog.

Operacijske dvorane i kompletna oprema te nove oftalmološke poliklinike usklađeni su sa standardima Europske unije. Stručna ekipa je multidisciplinarana, a sastoji se od uglednih specijalista oftalmologije, uglavnom iz Zagreba, s posebnim subspecijalizacijama za svaki segment oka, rečeno je na svečanom otvorenju.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izrazio je zadovoljstvo što je Osijek dobio "vrhunsku oftalmološku polikliniku koja znači mnogo za zdravstvo Osječko-baranjske županije i šire jer mnogi pacijenti za razne usluge više neće morati ići u Zagreb".

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je kako je bitno "povlačiti" što više novca iz fondova Europske unije, ali naravno, dodao je, to ponajprije znači pripremiti kvalitetne i dobre programe kao što je novootvorena najsuvremenija oftalmološka poliklinika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙