FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u osnovnim školama predavanja o opasnosti od oružja

ZAGREB, 22. veljače 2012. (Hina) - Zagrebačka Policijska uprava predstavila je danas preventivno-edukativni projekt "Znam što je, ne diram - opasno je" koji djecu petih razreda osnovnih škola želi upozoriti na opasnost od oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva.

Načelnica Odjela prevencije zagrebačke Policijske uprave Marija Goatti-Matijević izvijestila je da je akcija počela početkom školske godine i da je dosad educirano 17 škola i više od 1300 učenika.

Svrha je projekta zaštita djece od ranjavanja i pogibije zbog nepažnje, znatiželje i igre oružjem, minsko-eksplozivnim i pirotehničkim sredstvima. Svrha je i upoznati djecu s takvim sredstvima i opasnostima od njih te s mjerama samozaštite, to jest pravilnoga i pravodobnog reagiranja u slučaju njihova pronalaska.

Igra s oružjem, minsko-eksplozivnim sredstvima, streljivom te s pirotehnikom najčeće ima teške posljedice, a ako se tome doda mladenačka zaigranost i znatiželja, opasnost je još veća, upozorila je Marija Goatti-Matijević.

Istaknula je da će s dolaskom ljepšeg vremena i djeca biti više vani pa se povećava opasnost od toga da pronađu opasna sredstva. Upozorila je i da će uskoro početi veliko proljetno čišćenje podruma i sličnih prostorija u koje se rijetko zalazi i u kojima djeca također mogu naići na odbačena ubojita sredstva. Takva sredstva nerijetko se, dodala je, bace u kontejnere ili pokraj njih.

Zlatko Sekačić iz protueksplozijskog odjela zagrebačke Policijske uprave podsjetio je da građani bez zakonskih posledica policiji još mogu dragovoljno predati nedopušteno oružje i minsko-eksplozivna sredstva.

"Naši službenici u civilu doći će po ta sredstva i neće biti nikakvih posljedica", rekao je i pozvao građane da predaju ubojita sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙