FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 10. veljače

ZAGREB, 10. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za petak, 10. veljače:

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud raspravljat će o utemeljenosti USKOK-ove optužnice u slučaju Fimi media, prvoj u kojoj se za krađu novca iz državnih institucija i tvrtki tereti politička stranka - HDZ i njen bivši predsjednik, tada istovremeno premijer, Ivo Sanader. O pravomoćnosti jedne od najopsežnijih optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa, s više od 500 stranica, odlučivat će iza zatvorenih vrata vijeće sutkinje Gordane Mihele Grahovac. Uz Sanadera i HDZ, optuženi su i bivši HDZ-ovi stranački dužnosnici rizničar Mladen Barišić, glasnogovornik vlade i šef izbornih stožera HDZ-a Ratko Maček, blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak, dvoje njezinih suradnika Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić te njihove tvrtke Fimi media, Ani-Lon i Onida (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Čitanjem optužnice zbog mučenja, zlostavljanja i ubojstava civila na zagrebačkom, kutinskom i pakračkom području 1991., na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem pomoćniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu. Tereti ga se da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a, smještene u Pakračkoj poljani i paviljonu Zagrebačkog velesajma osobno naređivao zločine. Po optužnici, pripadnici njegove postrojbe, u javnosti poznati kao "merčepovci", nezakonito su uhitili 52 osobe od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživjelo mučenja i zlostavljanja. Među žrtvama je i troje članova obitelji Zec - Mihajlo, Marija i njihova 12-godišnja kći Aleksandra (10 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom uručenja donacije 12. trke Terry Fox Run. Organizatori će predstaviti rezultate 12. akcije Terry Fox Run u Hrvatskoj te svečano uručiti prikupljene novčane donacije Klinici za dječje bolesti Zagreb i Institutu Ruđer Bošković (IRB). Na konferenciji će sudjelovati veleposlanik Kanade u RH Edwin Loughlin, znanstvena savjetnica IRB-a Maja Osmak, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić i drugi (11,30 sati, velika predavaonica, Klinika za dječje bolesti, Klaićeva 16).

ZAGREB - Središnje euharistijsko slavlje u čast blaženog Alojzija Stepinca, na Blaženikov spomendan, kojeg će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (19 sati, Zagrebačka katedrala, Kaptol 31).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙