FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: ohrabruje skok njemačkog poslovnog povjerenja

NEW YORK, 23. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na pozitivan početak današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer investitore ohrabruje skok njemačkog poslovnog povjerenja četvrti mjesec zaredom.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 17 bodova, a tehnološki Nasdaq 5,3 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 0,4 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Bolji od očekivanja Ifo indeks poslovnog povjerenja u Njemačkoj za veljaču unio je jutros optimizam na svjetske burze. Ojačao je sa siječanjskih 108,3 na 109,6 bodova, ostvarivši rast četvrti mjesec zaredom. Ekonomisti su očekivali da će dosegnuti 108,8 bodova.

Međutim, veće dobitke ograničavaju najnovije procjene Europske komisije o tome da je gospodarstvo eurozone na putu nove recesije, po drugi put u posljednje tri godine. Po najnovijim procjenama Komisije, eurozona će ove godine zabilježiti pad aktivnosti za 0,3 posto, dok će gospodarstvo EU-a stagnirati.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljen podatak o broju Amerikanaca koji su u proteklome tjednu ostali bez posla. Ekonomisti procjenjuju da ih je bilo 354.000, nasuprot 348.000 u tjednu ranije.

U većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Hewlett-Packarda, nakon što je ta tehnološka kompanija jučer nakon zatvaranja Wall Streeta izvijestila o padu dobiti za 44 posto.

Taj vodeći svjetski proizvođač računala razočarao je investitore i svojim procjenama dobiti za drugo tromjesečje, koja je snižena zbog slabe prodaje računala i pisača.

Od ostalih poslovnih vijesti, najveći svjetski proizvođač umjetnih gnojiva Potash objavio je da je produljio prekid proizvodnje u svoja dva najveća pogona jer želi smanjiti zalihe, koje rastu zbog slabašne potražnje.

Na europskim burzama indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, tako da je trenutno londonski Ftse u plusu 0,22 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,35 posto, a pariški CAC stagnira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙