FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit Allianza prepolovljena u 2011.

MUENCHEN, 23. veljače 2012. (Hina/AFP) - Njemački osiguravateljski gigant Allianz objavio je u četvrtak da su prirodne katastrofe i gubici na ulaganjima u Grčku prepolovili njegovu neto dobit u prošloj godini.

Neto dobit iznosila je tako 2,545 milijardi eura, čime je smanjena za 49,6 posto u odnosu na godinu ranije.

Glavni su razlog pada "vrlo konzervativni otpisi u iznosu 1,9 milijardi eura na vrijednosti grčkih državnih obveznica i na ulaganjima, posebno u financijske proizvode", tumače u Allianzu.

Na operativnoj razini osiguravatelj tvrdi da je ostvario ciljeve za 2011. "unatoč nestabilnim financijskim tržištima i neobično visokoj razini prirodnih katastrofa."

Operativna dobit pala je za 4,6 posto na 7,866 milijardi eura, a prihodi za 2,7 posto, kliznuvši na 103,6 milijardi eura, navodi se u priopćenju.

"Godina 2011. bila je teška. Mi smo ipak sačuvali stabilnost, što je izvanredno postignuće", rekao je izvršni direktor Michael Diekmann.

U narednom razdoblju "očekujemo slične globalne gospodarske uvjete u 2012., uz umjereno poboljšanje u drugoj polovici godine", kazao je Diekmann.

"Prvi koraci u smjeru stabilizacije eurozone već su uspješno provedeni. Uvjereni smo u naše jake poslovne mogućnosti u 2012.", dodao je.

Stoga su u Allianzu povisili prognozu operativne dobiti na "8,2 milijarde eura, plus ili minus 500 milijuna eura", napomenuo je izvršni direktor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙