FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori o suradnji katapultirali dionicu Peugeota

PARIZ, 22. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Dionice Peugeota skočile su u srijedu 10 posto nakon što je tvrtka objavila da pregovara o mogućim suradnjama i savezima.

Tome je prethodilo izvješće u novinama La Tribune da francuski proizvođač automobila već nekoliko mjeseci pregovara s General Motorsom.

Peugeot nije želio potvrditi s kojim kompanijama pregovara dok su iz General Motorsa priopćili da njihovi pregovori s drugim tvrtkama u industriji nisu iznimka već pravilo.

Prošle je godine Peugeot poslovao s gubitkom zbog teških uvjeta na europskom tržištu automobila.

U kratkom priopćenju objavljenom u srijedu francusko je poduzeće istaknulo da "u kontekstu svoje strategije globalizacije i poboljšanja poslovne učinkovitosti PSA Peugeot Citroen razmatra moguće suradnje i saveze".

"Vode se rasprave i u ovoj se fazi ne može sa sigurnošću reći da će rezultirati sporazumom".

U izvješću u La Tribuneu navodi se da bi, ako pregovori budu uspješni, savez mogao biti objavljen na Ženevskom sajmu automobila koji se održava u prvom tjednu ožujka.

Sporazum će trebati odobriti članovi obitelji Peugeot koja još uvijek drži 30 posto dionica kompanije.

GM je izvijestio o rekordnoj dobiti u prošloj godini u iznosu od 9,2 milijarde dolara, ali i o velikim gubicima europskog dijela poslovanja u iznosu 747 milijuna dolara gdje američki vlasnici namjeravaju dodatno rezati troškove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙