FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 19. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih vijesti do 12,30 sati.

BANSKO

Hrvatski skijaši Dalibor Šamšal i Natako Zrnčić-Dim nisu se plasirali u drugu vožnju slaloma koji se vozi u nedjelju za Svjetski kup u Banskom dok je najbrži bio Austrijanac Marcel Hirscher s vremenom 54,61 sekunda.

Daliboru Šamšalu, koji je prvu vožnju završio na 31. mjestu s vremenom 57.32 sekunde, druga vožnja slaloma je izmaknula za 24 stotinke. Njegov zaostatak za Hirscherom iznosio je 2,71 sekunde. Natko Zrnčić Dim zauzeo je 40. mjesto naklon prve vožnje s vremenom 59.15 i sa zaostatkom od 3,54 sekunde za Austrijancem.

Drugi je bio Šveđanin Andre Myhrer sa zaostatkom od samo šest stotinki za Hirscherom, a treći Nijemac Felix Neureuther čiji je zaostatak deset stotinki.

SOČI

Ženska superkombinacija za Svjetski kup koja se u nedjelju trebala voziti u ruskom Sočiju otkazana je zbog vremenskih uvjeta, objavili su organizatori.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) je objavila da utrku nije moguće nije održati zbog snijega. Za sada se čini malo vjerojatnim da će ta utrka biti pomaknuta za neki kasniji datum.

Istovremeno je FIS objavio i da je ženski veleslalom moji se trebao voziti u Courchevelu a zatim u Soldeu gdje je prebačen zbog vremenskih uvjeta, pomaknut još jednom za 2. ožujka u Ofterschwang u Njemačkoj.

Dva veleslaloma, jedan u petak 2. ožujka i drugi u subotu 3. ožujka, prethodit će slalomu koji je na rasporedu u nedjelju 4. ožujka.

TORONTO

Blizanci Sedin pomogli su Vancouver Canucksima da nastave svoju dominaciju nad gostujućim Toronto Maple Leafsima nanijevši ima dewsetri poraz zaredom 6-2.

Vodeći u Pacifičkoj diviziji Canucksi (37-15-6) su isvojili najmanje bod u 12 utakmica zaredom, dok su Maple Leafsi

(29-24-6) izgubili pet od zadnjih šest utakmica i stoga pali na osmo i zadnje mjesto koje ih vodi u doigravanje u Istočnoj konferenciji.

Daniel and Henrik Sedin kombinirali su svaki po jedan gol i sedam asistencija, dok je Alex Burrows zabio dva gola za Canuckse.

Vancouver je stvorio razliku od tri gola pogocima Burrowsa, jednim u prvoj i jednim u drugoj trećini, i Mannyja Malhotre dok kaptean Maple Leafsa Dion Phaneuf nije smanjio na 3-1 u šestoj minuti druge trećine.

Taj je pogodak nakratko oporavio Leafse, ali su Canucksi brzo vratili zalet s dva gola u isto toliko minuta Daniela Sedina i Samija Saloaza vodstvo od 5-1 u samo dvije trećine.

Vratar Maple Leafsa James Reimer je izvučen iz igre kod rezultata 4-1, a zamijenio ga je Jonas Gustavsson.

Vancouverov Kevin Bieksa i Torontov Nikolai Kulemin su postigli svaki po pogodak u zadnjoj trećini za konačan rezultata od 6-2.

NEW YORK

New Jersey Netsi su sinoćč prkeinuli svoj niz od oam poraza pobijecivši iznenađujuće lako 97-85vodeće u Centralnoj diviziji Chicago Bullse.

New Jersey (9-23) je, iskoristivši neigranje najkorisnijeg igrača NBA Derricka Rosea koji je propustio petu utakmicu zaredom zbog bolova u leđima, otvorio utakmicu serijom 22-3 u samo pet minuta i nakon toga nije gubio ni u jednom trenutku od Bullsa (25-8) kojima je ovo tek drugi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Deron Williams je predvodio napad Netsa sa 29 postignutih pogodaka, uključujući i pet trica iz devet pokušaja. Kris Humphries je dodao 24 koša i 18 skokova.

Prva petorka Chicaga nije bila sjajna sinoć postigavši zajedno samo 45 pogodaka. Carlos Boozer je ubacio 16 koševa, dok Joakim Noah nije postigao ni jedan pogodak u prvih 21 minutu utakmice. Pričuva Mike James je kao i Boozer zabio 16 koševa za Bullse.

Klupa Bullsa je "uskočila" u drugoj četvrtini i smanjila razliku na sedam koševa prije nego se New Jersey nije opet odvojio na 14 koševa i stvorivši vodstvo na poluvremenu od 59-45.

Los Anglese Clippersi imali su priliku za rijetku pobjedu nad San Antonio Spursima, ali su je propustili. Vodili su tri koša 9.5 sekundi prije kraja ali Clippersov Chris Paul nije uspio zadržati loptu koja je završila u rukama Gary Neala na liniji trice. On se okrenuo i pogodio tricu 5.7 sekundi do kraja osiguravši svojim Spursima produžetak u kojem je opet pogodio tricu za vodstvo i pobjedu San Antonia od 103-100.

Spursi koji su drugi u Zapadnoj konferenciji ostvarili su desetu pobjedu zaredom, a trećeplasirani Clippersi su izgubili 26. utakmicu u zadnjih 30 od Spursa od prosinca 2003.

U produžetku se Clippersi nisu predavali prateći cijelo vrijeme Spurse dok Tim Duncan nije dodao Nealu loptu za još jednu tricu 25 sekundi prije kraja za vodstvo Spursa od 101-98.

Tony Parker je bio najbolji igrač jučer završivši utakmicu s 30 koševa, od kojih je ubacio 12 u zadnjoj četvrtini i još dva u produžetku te je uz to dodao 10 asistencija. Parker je na liniji sklobodnih bacanja bio sema puta u zadnjoj četvrtini. Blake Griffin je za Clipperse postigao 22 pogotka uz 20 skokova, što mu je najbokji rezultat u karijeri. Randy Foye je dodao 21 koš za Clipperse, od kojih je 16 ubačeno u trećoj četvrtini kada su Clippersi "izbrisali" razliku od 15 koševa serijom 17-0.

TORINO

U jedinoj subotnjoj utakmici 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je kao domaćin svladao Cataniju sa 3-1 (1-1), te se vratio na prvo mjesto ljestvice.

Gosti su poveli preko Barrientosa u 4. minuti, na 1-1 je iz slobodnog udarca izjednačio Pirlo u 22., a Juventus je do pobjede stigao u završnici nakon što su gosti ostali s igračem manje nakon isključenja Motte u 66.

Za 2-1 zabio je Chiellini u 74., a konačnih 3-1 postavio je Quagliarella u 82. minuti.

Juventus je sada vodeći sa 49 bodova, dva više od drugog Milana. Catania je 14. sa 27 bodova.

MADRID

U 23. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Real Madrid je na domaćem terenu pobijedio Racing Santander sa 4:0, i tako je povećao prednost u odnosu na Barcelonu na 13 bodova.

No, Barca ima priliku smanjiti zaostatak u nedjelju, jer na Camp Nou dočekuje Valenciju. Strijelci za uvjerljivu pobjedu Reala bili su Cristiano Ronaldo (6), Karim Benzema (45+1, 89) i Angel Di Maria (73).

Getafe je remizirao sa Espanyolom, bilo je 1:1, a večeras još igraju Sevilla - Osasuna.

SAO PAULO

U finalu ATP turnira tenisača u Sao Paulu igrat će Španjolac Nicolas Almagro i Talijan Filippo Volandri.

Prvi nositelj turnira Almagro je u polufinalu svladao sunarodnjaka Alberta Ramosa sa 6-4, 7-6 (4), dok je Volandri bio bolji od domaćeg igrača, Brazilca Thomaza Belluccija sa 5-7, 6-0, 6-2.

ROTTERDAM

U finalu ATP turnira tenisača u Rotterdamu igrat će Argentinac Juan Martin Del Potroi Švicarac Roger Federer. Del Potro je u polufinalu uvjerljivo nadigrao Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-1, dok je Federera potom uspio svladati Rusa Nikolaja Davidenka sa 4-6, 6-3, 6-4.

RIJEKA

U derbiju 16. kola Lige za prvaka Triglav Jadranske vaterpolske lige vodeći Pro Recco je kao gost u Rijeci ujerljivo svladao Primorje EB sa 13-6.

Pro Recco je tako povećao svoju prednost na vrhu ljestvice sa 42 boda, drugi je Jug CO sa 37, treće Primorje EB sa 36, četvrta Mladost sa 31, peti Jadran (HN) sa 23 boda, a Mornar BS šesti sa 21.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙