FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktor Plinare: niti jedan dužnik neće biti isključen

ZAGREB, 9. veljače 2012. (Hina) - Direktor Gradske plinare Zagreb (GPZ) Bruno Lacković istaknuo je danas da usprkos rekordnoj potrošnji, plina ima dovoljno za sve potrošače te da niti jednom dužniku u danima ekstremnih hladnoća plin neće biti isključen.

Prema internim odlukama Plinare u danima ekstremnih hladnoća niti jednom korisniku dužniku nećemo isključiti plin, što prestaje važiti čim malo otopli, rekao je Lacković u emisiji Radio Sljemena "Zagrebački razgovori", a prenio Zagrebački holding na svojim internetskim stranicama.

Direktor Gradske plinare Zagreb naglasio je kako usprkos hladnoći nisu imali niti jedan slučaj neispravnosti ili kvarova na plinskoj infrastrukturnoj mreži. "Ona je u optimalnom stanju i za opskrbni sustav ne postoji opasnost od zakazivanja, a sve naše ekipe su na terenu i vode brigu o ispravnosti sustava", rekao je. Svim potrošačima preporučio je redovito servisiranje bojlera jer, kako je istaknuo, najsigurnija instalacija je ona koja se redovito održava.

Istaknuvši kako građani ne moraju biti zabrinuti za opskrbu jer plina ima dovoljno za svih 271.000 potrošača, rekao je i da cijene ostaju iste. "Imamo potpisane ugovore s dobavljačima te ne postoji nikakav strah od nestašice", naglasio je.

Direktor sektora trgovine prirodnim plinom Gradske plinare Zagreb - opskrba Igor Šadura objasnio je novi način obračuna plina od 1. siječnja ove godine ne znači nove cijene. Radi se samo o iskazivanju potrošnje i u kW/h i prostornim metrima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙