FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nenad Matić novi predsjednik HSS-a Zagreba

ZAGREB, 21. siječnja 2012. (Hina) - Za novog predsjednika zagrebačke Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) na današnjoj izbornoj skupštini izabran je Nenad Matić, glavni tajnik HSS-a i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, koji je poručio da zagrebačkom HSS-u želi vratiti stari sjaj.

Nenad Matić dobio je potporu 111 izaslanika zagrebačke Gradske organizacije HSS-a, od njih 147 koji su pristupili glasovanju, dok je njegovog protukandidata Zlatana Kljakovića Gašpića, člana HSS-a gradske četvrti Trešnjevka-jug poduprlo 34 izaslanika.

"HSS na razini grada Zagreba mora vratiti svoj stari sjaj", izjavio je novinarima novoizabrani predsjednik Nenad Matić. Rekao je da su ih parlamentarni izbori "malo poljuljali", ali, da će ubuduće pokazati da su važan koalicijski partner svima koji žele s HSS-om surađivati i važan faktor u Gradskoj skupštini.

"Što se tiče budućnosti, možda i najvažnije odluke u Zagrebu se neće donositi bez HSS-a", ustvrdio je te najavio kritičnost i jaku opoziciju zagrebačkoj aktualnoj SDP-ovoj vlasti te gradonačelniku Milanu Bandiću. Pritom je posebno apostrofirao poslovanje Zagrebačkog holdinga i ocijenio da "postoji puno 'crnih rupa' u Zagrebačkom holdingu koje građani Zagreba plaćaju, a ne bi trebali".

O izbornoj glavnoj skupštini HSS-a na razini države koji će se održati 28. siječnja, a kandidati za novog predsjednika su bivši ministar turizma Damir Bajs i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, Matić je rekao da je većina izaslanika HSS-a Zagreba podržala kandidaturu Branka Hrga, te da će ga i on podržati. Najavio je da će u petak održati sastanak izaslanika na kojemu će im dati te preporuke.

Novoizabrani predsjednik zagrebačkih HSS-ovaca istaknuo je da će na sutrašnjem referendumu o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji on osobno glasovati za pristupanje, a njegova preporuka svima je također da glasuju za, jer je to, smatra, šansa za perspektivu. "Svi oni koji su kvalitetni od Europske unije će imati koristi", ustvrdio je.

Protukandidat novoizabranom predsjedniku, Zlatan Kljaković Gašpić u svom je političkom programu između ostaloga istaknuo, kako je "zbog pogrešne politike vrha HSS-a i vodstva Organizacije HSS-a grada Zagreba stranka doživjela katastrofalan poraz na izborima za Hrvatski sabor u prosincu 2011. Dio političkih vođa dao je ostavke, ali dio odgovornih nije", rekao je i založio se da se "u razumnom roku" provedu "pošteni redovni demokratski unutarstranački izbori" na svim razinama.

Na Izbornoj skupštini zagrebačke Gradske organizacije HSS-a, koja ima 5000 članova, nazočilo je 148 od predviđenih 218 izaslanika. Među gostima su bili i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Margareta Mađerić, izaslanik zagrebačkog gradonačenika Milana Bandića Slavko Kojić, predstavnici Stranke penzionera, HSP-a i HSP-a dr. Ante Starčević.

Izborna skupština zagrebačke Gradske organizacije HSS-a bila je sazvana nakon što je dosadašnji predsjednik Darko Vuletić dao neopozivu ostavku na tu dužnost. Vuletić je jedini HSS-ov dužnosnik koji je dao ostavku zbog loših rezultata stranke na parlamentarnim izborima, na kojima je stranka osvojila samo jedan saborski mandat, pet manje nego u prošlom sazivu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙