FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis ministra turizma Veljka Ostojića

ZAGREB, 23. prosinca 2011.(Hina) - Veljko Ostojić novi je ministar turizma, a na tu dužnost dolazi s mjesta predsjednika uprave porečke Riviere Adrije d.d.

Član je IDS-a od 1992., a u vladi Ivice Račana 2000. postao je zamjenikom ministra turizma. Godinu dana poslije postao je članom poglavarstva Istarske županije za turizam i ruralni razvoj. Na mjesto predsjednika uprave u porečku Rivieru d.d. (danas Riviera Adria d.d.) dolazi s mjesta predsjednika uprave pulske tvrtke Brijuni Rivijera d.o.o., u kojoj je tu visoku dužnost obnašao od 2004.

Rođen je 1958. u Pazinu, diplomirao 1981. na zagrebačkom Fakultetu za vanjsku trgovinu, a karijeru je počeo 1985. u SOUR-u "Istra Jadran Pula" gdje je radio na poslovima hotelijerskog savjetovanja te 1989. postao zamjenikom glavnog direktora.

Od 1991. na dužnosti je direktora poduzeća za turistički marketing "Istra Adria Marketing", a 1995. preuzima dužnost direktora županijske Turističke zajednice.

Aktivno sudjeluje u javnom sektoru kao član turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice te predsjednik Kamping udruženja Hrvatske. Član je i gospodarskog savjeta predsjednika Republike Ive Josipovića.

Oženjen je i otac jednog djeteta.

Govori engleski i talijanski jezik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙