FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnik Veljko Kajtazi pristupio Klubu zastupnika HNS-a

ZAGREB, 19. prosinca 2011. (Hina) - Nezavisni zastupnik u Hrvatskom saboru, izabran u 12. izbornoj jedinici, Veljko Kajtazi i Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) u danas su u Zagrebu potpisali zajedničku izjavu o programskoj suradnji u 7. sazivu Hrvatskog sabora, priopćeno je iz HNS-a.

Tim sporazumom Kajtazi će i formalno pristupiti Klubu zastupnika HNS-a u Saboru, zajedno s članstvom u Klubu zastupnika nacionalnih manjina.

Veljko Kajtazi je izabran kao zastupnik romske, njemačke, austrijske, bugarske, poljske, rumunjske, ruske, rusinske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, a za kandidata na izborima ga je predložila udruga Centar za provedbu integracija u Europskoj uniji – krovna koordinacija 42 romske udruge u Hrvatskoj.

Potpisivanju sporazuma bili su prisutni predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić, saborski zastupnik HNS-a Goran Beus-Richembergh, glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak, nezavisni zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednica Centra za provedbu integracija u EU Anka Dalipovski te 12 predstavnika romskih Vijeća i udruga iz Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Iz HNS-a ističu kako se izjavom naglašavaju područja zajedničkog rada na tome da sve manjine u hrvatskoj ostvaruju puninu svojih prava zajamčenih Ustavom i ostalim propisima Republike Hrvatske, a pri čemu je Veljko Kajtazi u HNS-u prepoznao partnera koji se zalaže upravo za prava manjina.

Kajtazi će se u Saboru, dodaje se u priopćenju, zalagati za prava manjina, s naglaskom na sustavne projekte društvenog uključivanja na svim razinama, obrazovanja, zapošljavanja u javnoj upravi te poticanja zapošljavanja i samo-zapošljavanja u gospodarstvu te očuvanje tradicije, jezika, književnosti i kulturno-umjetničkog stvaralaštva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙