FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati obrazovanja razočarani izborom Jovanovića za ministra

ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Sindikati udruženi u Vertikalu sindikata obrazovanja izrazili su danas razočaranje što je politika odabrala Željka Jovanovića za novog ministra obrazovanja, znanosti i športa jer smatraju da Jovanović nema dokazane kompetencije i iskustvo niti za jedan od ključnih resora u okviru toga ministarstva.

Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske u priopćenju kažu da žele puno uspjeha u radu budućem ministru i spremni su na konstruktivnu suradnju, ali brine ih način odabira novoga ministra koji dosad nije radio niti u jednom segmentu toga vrlo složenog sustava.

Dok Jovanović poveže konce i uspije razumjeti sve probleme sustava, proći će najmanje godina dana, što znači da će sustav i zemlja izgubiti vrijeme, a prevažni reformski potezi neće se povlačiti na vrijeme, ocjenjuju sindikalci.

Time je i nova vlast pokazala stvarni odnos prema obrazovanju i znanosti, kao nečem sporednom. Iako je imala punih osam godina da oblikuje i izgradi čovjeka za ministra obrazovanja koji će odmah znati što treba raditi i povući prave poteze, ona je pitanje ministra obrazovanja riješila među zadnjima, uz dojam da se radi o marginalnoj poziciji koja nije pretjerano bitna za rad buduće Vlade.

Kada je postalo jasno da SDP neće ponuditi odgovarajuće rješenje, taj resor nije se htio prepustiti koalicijskom partneru, koji ima kompetentnih kandidata ili nekoj isto takvoj nestranačkoj osobi, kakvih u Hrvattskoj sasvim sigurno ima.

Sindikati podsjećaju da su i u okviru predizborne kampanje teme vezane uz obrazovanje i znanost bile marginalno zastupljene, pa se ni na koji način nije moglo zaključiti da se radi o djelatnostima važnim za razvoj zemlje, ili za izlazak zemlje iz gospodarske krize.

Vertikala sindikata obrazovanja nada se da će Jovanović izborom najbližih suradnika pokazati da ima snage stručnost pretpostaviti stranačkim interesima, no zasad ne vidi razloga za optimizam i sa žaljenjem konstatira da obrazovanje i znanost ostaju u zapećku interesa nove vlasti, kao što je to i dosad bio slučaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙