FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina o poslovima nakon preuzimanja vlasti

RIJEKA, 1. prosinca 2011. (Hina) - Prvi na listi Kukuriku koalicije za VIII. izbornu jedinicu i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci da će "nakon preuzimanja vlasti već 5. prosinca početi s rješavanjem nelikvidnosti, pokretanjem sustava plaćanja i rasterećenjem od parafiskalnih nameta kako bi se sačuvala radna mjesta i pokrenuo društveni rast".

Za rješavanje svih problema trebat će nam dva mandata na vlasti, rekao je Komadina i zaključio: "Treba nam poštena vlada da se zaboravi one koji su nas doveli u ovu situaciju."

Komentirajući tvrdnje sindikalnih predstavnika Brodogradilišta "3. maj" po kojima politika treba izaći iz tog brodogradilišta rekao je da bi politika trebala izaći i iz sindikata te je istaknuo da među sindikalistima nastupa i glasnogovornica Primorsko-goranskog saveza Nada Jelinić-Starčević kao predsjednica Radničkog vijeća tog brodogradilišta.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako je završila njegova nedavna inicijativa da riječki gospodarstvenici preuzmu vlasništvo nad "Novim listom", Komadina je rekao da se odazvao samo jedan ponuditelj, i to iz Istre.

"Očekujem da se ne miješa u uređivačku politiku, da profesiju ostavi profesionalcima i nemam razloga vjerovati da tako neće biti", dodao je.

Novinarima su se obratili i drugi predstavnici liste. Željko Jovanović (SDP) rekao je da se Kukuriku koalicija zauzima "za jednake šanse svih" u školovanju i zapošljavanju te da donosi povratak nade u bolji život te vjere i povjerenja u političare.

Silvano Hrelja (HSU) rekao je da su građani tijekom druženja izražavali ogorčenost "lažnim invalidima i lažnim umirovljenicima" na listi koalicije u kojoj je Ljubo Jurčić sa svojom Hrvatskom ekonomskom inicijativom.

Romana Jerković (SDP) istaknula je kako Hrvatska zaslužuje bolju, sposobniju i pošteniju vlast te da te koalicija ima sve što treba da bi zemlji bilo bolje, a Nada Turina-Đurić (HNS) ocijenila je da politika u Hrvatskoj nije dobra te da je treba promijeniti na izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙