FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin potvrdio je načelni dogovor o svojoj potpori budućoj vladi, te dodao da je, po njegovim saznanjima, i preostalih sedam manjinskih zastupnika otvoreno za suradnju. Načelni dogovor da podržavamo vladu postoji, a sada očekujemo daljnje pregovore, izjavio je Radin večeras Hini, upitan o potpori manjinaca pobjedničkoj koaliciji, koja bi s njihovom potporom imala 88 zastupničkih mjesta u Saboru. Po prijedlogu mandatara Zorana Milanovića, s kojim se sastao u petak, Radin kaže da će zahtjevi talijanske nacionalne manjine postati sastavni dio vladina programa koji će biti predložen parlamentu. O čemu se konretno radi, nije međutim želio ništa reći. "Ne bih konkretno, prije završetka pregovora, govorio o našim zahtjevima", rekao je i dodao da je riječ o njihovim "standardnim zahtjevima, sličnima onima koje su imali i prije". Ovaj put, međutim, nisu dio koalicije i njihova potpora, kaže, može biti samo vanjska - s manje čvrstih dogovora i više slobode u odlučivanju. "Manjinska potpora uvijek ostavlja slobodu odnosa prema vladinim prijedlozima i drugačija je nego u koaliciji", ustvrdio je. Dodao je i kako on osobno nije "najsretniji s tim modelom, te da bi bio daleko zadovoljniji da su potpisali zasebne ugovore"

ZAGREB - Željko Jovanović, za kojeg se pretpostavlja da će postati novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta, najavio je danas da će novi zakon o sportu izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića poslati u povijest. "Novi Zakon o sportu poslat će Mamića i njemu slične u povijest, a neki drugi zakoni možda imaju i konkretnija rješenja za raznorazne 'Mamiće'", napisao je Jovanović na svom facebook profilu u reakciji na današnje gostovanje Zdravka Mamića u emisiji HTV-a "Nedjeljom u 2" koje, kako kaže, nije gledao jer je vrijeme iskoristio na "puno pametniji način". "Proteklih nekoliko sati s nekoliko prijatelja, vrhunskih sportaša razgovarao sam o smjernicama novog zakona o sportu, pa sam propustio još jedno Mamićevo TV razotkrivanje. Ne žalim za tim, dapače. Cilj našeg razgovora bio je stvoriti takva zakonska rješenja da se prije svega vrati dignitet vrhunskim sportašima jer će se na taj način omogućiti razvoj sporta od najmlađeg uzrasta, preko rekreativnog do vrhunskog i profesionalnog sporta", stoji, uz ostalo, u Jovanovićevovu upisu na facebooku. Mamić, koji slovi i za jednog od najmoćnijih ljudi hrvatskog nogometa, u današnjoj je emisiji Jovanovićevu raniju izjavu da je "hrvatski nogomet močvara koju treba isušiti" nazvao "zastrašujućim istupom" i "komunikacijom koja vrijeđa sve poštene Hrvate koji su se borili za ovu zemlju".

VUKOVAR - U sklopu 14. vukovarskih adventskih svečanosti, koje se održavaju pod motom "Vukovarske jaslice - kolijevka domovine" četvrtu svijeću na advenstkom vijencu, u ime djece poginulih roditelja u Domovinskom ratu, upalila je Danijela Bestrcan iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Prije paljenja četvrte svijeće, otvorena je izložba umjetničkih jaslica iz fundusa Etnografskog muzeja u Zagrebu, privatnih zbirki te osnovnih škola grada Vukovara. Prema riječima višeg kustosa Etnografskog muzeja u Zagrebu Josipa Barleka, u fundusu toga muzeja nalazi se sedmadesetak božićnih jaslica od kojih je 25 izloženo u Vukovaru. "Jaslice su se u Hrvatskoj udomaćile prije 200 do 250 godina i središnje mjesto u njima uvijek zauzima sveta obitelj", kazao je Josip Barlek dodajući kako jaslice nose svjetlost i mir, toliko potrebne svim ljudima. Prigodan predbožićni program izveli su učenici vukovarskih osnovnih škola. U sklopu 14. vukovarskih adventskih svečanosti, prvu svijeću na adventskom vijencu tradicionalno je upalio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, drugu u ime djelatnika iz kulture koji rade na kulturnoj obnovi Vukovara Anđelko Ramuščak, voditelj Hrvatskog komornog orkestra, a treću, glumac Filip Šovagović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙