FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika odbacuje Bakotine optužbe

ZAGREB, 29. studenog 2011. (Hina) - Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske odbacio je danas optužbe svojeg bivšeg člana Klementa Bakote da je predsjednik sindikata Boris Pleša krivotvorio službene isprave radi mogućeg stjecanja osobne koristi kao "apsurdne i zlonamjerne", te najavio da će protiv Bakote i Anamarije Radić podnijeti kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja.

Bakotine tvrdnje kako je sindikat Vladi dostavio nepostojeći program stambenog zbrinjavanja državnih službenika, pozivajući se na neodržanu sjednicu Glavnog povjereništva od 30. rujna 2011. godine, točni su utoliko što se sjednica održala istoga dana 2010. godine, a do pogrešne objave došlo je prilikom prijepisa programa radi njegove objave u Narodnim novinama, kaže se u priopćenju sindikata.

Na pogrešku pri objavi Vladine Odluke o davanju suglasnosti na programe sindikata za stambeno zbrinjavanje državnih službenika i namještenika u Narodnim novinama broj 129/11, sindikat je reagirao zahtjevom za ispravak od 24. studenog 2011. godine.

Na sjednici Glavnog povjereništva od 30. rujna 2010. sudjelovao je i Klement Bakota te, zajedno s ostalim članovima tog tijela, glasovao za utvrđivanje kriterija raspolaganja sredstvima za stambeno zbrinjavanje koja će omogućiti povlačenje namjenskih sredstava iz državnog proračuna.

Novac za programe još uvijek nije doznačen ni jednom od sindikata, a svatko tko pročita programe stambenog zbrinjavanja državnih službenika i namještenika, može se uvjeriti da se svaka kuna mora pravdati vjerodostojnom i opsežnom dokumentacijom, te da su sindikati dužni 1. travnja i 1. listopada Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvu financija i Agenciji za upravljanje državnom imovinom dostaviti detaljno pisano i financijsko izvješće o provedbi programa.

U priopćenju se također napominje kako je Bakota isključen iz članstva Sindikata državnih službenika jer nije proveo izbore u sindikalnoj podružnici sukladno Statutu sindikata, lažnog predstavljanja pred poslodavcem i članovima sindikata i vrijeđanja dostojanstva članova sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙