FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 16. prosinca 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

SAO PAULO

Hrvatski sudački par Matija Gubica i Boris Milošević sudit će polufinalni ogled svjetskog prvenstva rukometašica u Brazilu između Francuske i Danske. To je novo veliko priznanje najboljem hrvatskom sudačkom paru nakon što su prošle godine sudili susret za treće mjesto na europskom prvenstvu u Danskoj.

Međunarodna rukometna federacija (IHF) je na sjednici Izvršnog odbora, čiji je član i predsjednik HRS-a Sandi Šola, organizaciju svjetskog prvenstva rukometaša 2017. dodijelila Francuskoj, a ženskog Njemačkoj. Protukandidat Francuskoj bila je Danska, dok Njemačka nije imala suparnika.

Iduće SP rukometaša održat će se 2013. u Španjolskoj, dvije godine kasnije najbolje rukometaše svijeta ugostiti će Katar, a 2017. Francuska. Kod djevojaka iduće SP je 2013. u Srbiji, a zatim slijede Danska (2015.) i Njemačka (2017.).

NYON

U Nyonu je obavljen ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka u kojem nažalost nije bilo hrvatskog prvaka Dinama, koji je natjecanje po skupinama okončao kao najgora momčad u povijesti ovog natjecanja.

Klubovi su bili podijeljeni u dvije skupine - osam nositelja i osam nenositelja. U ovoj fazi natjecanja međusobno nisu mogli igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su u igrali u istoj skupini. Ždrijeb je vodio glavni tajnik Uefe-e Gianni Infantino, a pomagali su mu Uefin direktor natjecanja Giorgio Marchetti, te njemačkog nogometna legenda Paul Breitner kao ambasador Munchena gdje će se 19. svibnja igrati finale Lige prvaka.

Termini prvih susreta osmine finala su 14-15. i 21-22. veljače, a uzvrati 6-7. i 13-14. ožujka.

PAROVI OSMINE FINALA:

Lyon (Fra) - APOEL (Cip)

Napoli (Ita) - Chelsea (Eng)

Milan (Ita) - Arsenal (Eng)

Basel (Švi) - Bayern Munchen (Njem)

Bayer Leverkusen (Njem) - Barcelona (Špa)

CSKA Moskva (Rus) - Real Madrid (Špa)

Marseille (Fra) - Inter (Ita)

Zenit (Rus) - Benfica (Por)

NEW YORK

Rezultati susreta NHL lige:

Columbus - Los Angeles 1:2

NY Islanders - Dallas 2:3

Carolina - Vancouver 4:3

Tampa Bay - Calgary 5:4 (produžetak)

Montreal - Philadelphia 3:4

St. Louis - NY Rangers 4:1

Nashville - Detroit 4:3

Winnipeg - Washington 0:1

Phoenix - Edmonton 4:2

San Jose - Colorado 5:4

VANCOUVER

Vratar Carolina Hurricanesa Cam Ward bio je sinoć u sjajnoj formi te je svojoj ekipi pomogao da pobijedi Vancouver Canuckse 4-3.

Ward je najbolju obranu imao šest minuta prije kraja utakmice kada je rukavicom zaustavio udarac Keitha Ballarda. "Iz samog očaja", kazao je Ward novinarima o svom važnom potezu kojom je sačuvao pobjedu svojoj ekipi.

Hurricanes, koji se nalaze blizu dna u Istočnoj konferenciji, gubili su 2-0 sredinom druge trećine nakon što su igrači Canucksa Kevin Bieksa i Mason Raymond zabili svaki po gol, unatoč velikom trudu Warda da ih obrani.

Drayson Bowman je tada zabio prvi od svoja dva gola u drugoj trećini te je tako započeo niz Caroline od četiri uzastopna pogotka. Za Carolinu su golove postigli još i Tuomo Ruutu i Jaroslav Spacek.

Vodstvo Hurricanesa smanjio Alex Burrows sredinom zadnje trećine, ali Vancouver, bez svog najboljeg strijelca Daniela Sedina koji ima problema s leđima, nije uspio svladati Warda, koji je imao 33 obrane.

ZADAR

U sedmom kolu velemajstorskog šahovskog Međunarodnog otvorenog turnira u Zadru vodeći su uglavnom taktizirali i remizirali nakon oprezne igre, tako da se na vrhu ljestvice nisu dogodile bitnije promjene.

Tu situaciju iskoristio je međunarodni majstor Milan Franić, koji je lijepom pobjedom nad srpskim velemajstorom Nikolom Sedlakom neočekivano stigao do diobe drugog mjesta. Ako izdrži u finišu, Franić bi mogao ostvariti jedan od najvećih uspjeha u svojoj šahovskoj karijeri. U iznenađenja spada i poraz Marina Bosiočića u susretu s Vladimirom Bukalom, a potonuo je i Ante Brkić nakon poraza od mađarskog velemajstora Krisztana Szaboa.

Važniji rezultati 7. kola: A. Šarić-Šebenik remi, Stević-Kožul remi, Janković-Predojević remi, Sedlak-Franić 0:1, Šolak-I. Šarić remi, Szabo-Brkić 1:0, Bosiočić-Bukal 0:1, Kuljašević-Kulaots remi, Cvitan-A. Kovačević remi, Berczes-Dražić 1:0, Pap-Kadrić 1:0 itd.

Dva kola prije kraja vodi Matej Šebenik s 5,5 bodova, a prate ga Kožul, Stević, Ante Šarić, Franić i Janković sa 5, te Šolak, Predojević, Berczes, Szabo i Bukal sa po 4,5 boda.

SION

Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) odbio je zahtjev švicarskog nogometnog prvoligaša Siona da taj klub vrati u Europsku ligu.

CAS je tako presudio u korist Europske nogometne federacije (UEFA) koja je u kolovozu izbacila Sion iz Europske lige jer je klub prekršio zabranu dovođenja igrača. Sion je kažnjen zabranom dovođenja igrača jer je na nelegalan način angažirao vratara Essama el-Hadaryja iz Al Ahlija, koji je u trenutku prelaska još uvijek bio pod ugovorom egipatskog kluba. Sion je 2009. godine kažnjen zabranom kupovine igrača u dva iduća prijelazna roka, no usprkos tome Švicarci su kupili šestoricu igrača. Sion je pobjedom protiv Celtica izborio plasman u Europsku ligu, no u tim susretima je koristio i 'sporne' igrače, pa ga je Uefa izbacila iz Europe što je dovelo do tužbe švicarskog nogometnog kluba.

Odlukom Arbiražnog suda Sion će morati platiti Uefi 32.600 eura odštete. Predsjednik Siona Christian Constantin najavio je kako će bez obzira na presudu CAS-a pravdu 'tjerati' sve do Švicarskoga federalnog suda.

ZAGREB

Nakon što je kompletirano šesto kolo Europske nogometne lige poznati su svi sudionici 16-ine finala. Posljednja četiri kluba koja su izborila 'proljeće u Europi' su Rubin, AZ, Udinese i Club Brugge.

Prije njih mjesto u sutrašnjem ždrijebu osigurali su PAOK, Standard Liege, Hannover 96, PSV Eindhoven, Legia Varšava, Sporting, Stoke City, Athletic Bilbao, Metalist Harkov, Braga, Atletico Madrid, Schalke, Twente, Anderlecht, Lokomotiv Moskva, Lazio, Bešiktaš, Steaua, RB Salzburg, Wisla Krakow, te osam trećeplasiranih ekipa koje dolaze iz Lige prvaka - Manchester City, Manchester United, Trabzonspor, Ajax, Valencia, Olympiakos, Porto i Viktoria Plzen.

Ždrijeb parova 16-ine i osmine finala Europske lige bit će u petak u Nyonu.

ZAGREB

Nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy proglašen je najboljim napadačem posljednjeg desetljeća u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kolna.

U obzir su uzeti samo golovi na službenim natjecanjima pod okriljem Fife i Uefe, u europskim kupovima, te Olimpijskim igrama dok se golovi postignuti u nacionalnim prvenstvima nisu računali. Van Nistelrooy je od 2001. do 2010. zabio 86 golova, na drugom mjestu je Francuz Thierry Henry s golom manje, dok je na trećem mjestu Didier Drogba sa 83 gola.

Među 25 najboljih napadača desetljeća 18 je Europljana, četiri Južnoamerikanca, tri Afrikanca i jedan igrač iz Središnje Amerike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙