FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija je na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj danas, zahvaljujući pobjedi nad Turskom u dokvalifikacijama za Euro 2012., skočila četiri mjesta i sada je na osmom mjestu.

Najveći napredak među prvih deset ostvarila je baš Hrvatska, i to čak od četiri mjesta, dok najveći pad, od tri mjesta, bilježi Italija koja je sa šeste pozicije pala na devetu.

Prvu poziciju i dalje drži uvjerljivo Španjolska, druga je Nizozemska, treća Njemačka, a četvrti Urugvaj.

Od naših susjeda Bosni i Hercegovini je loš rezultat u dokvalifkacijama donio pad od dva mjesta, sa 21. na 23., Slovenija se popela sa 27. na 26. mjesto, dok je Srbija pala četiri mjesta - sa 23. na 27.

Ljestvica:

1. (1) Španjolska 1564

2.(2) Nizozemska 1365

3.(3) Njemačka 1345

4.(4) Urugvaj 1309

..

8.(12) HRVATSKA 1091

MADRID

U susretu petog kola D skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na Santiago Bernabeu pred 65.000 gledatelja izgubio od Real Madrid 2:6 (0:4) ubilježivši jedan od najtežih poraza u povijesti kluba.

Golove za Real zabili su Karim Benzema (2, 66), Jose Callejon (6, 49), Gonzalo Higuain (9) i Mesut Ozil (20), dok je prvi gol za 'modre' u Ligi prvaka zabio Fatos Beqiraj u 81. minuti. Konačnih 2:6 postavio je Ivan Tomečak u 89. minuti.

U drugom susretu iz skupine Lyon i Ajax su odigrali bez pogodaka. Na ljestvici vodi Real s maksimalnih 15 golova, Ajax ima osam, Lyon pet, dok je Dinamo na začelju bez bodova i razlikom pogodaka 2:15.

ZAGREB

Real se poigrao sa slabim Dinamom, zaključak je španjolskih i europskih medija u osvrtu na sinoćnju utakmicu Lige prvaka u skupini D između Reala i Dinama, koja je završila rezultatom 6-2.

"Real je iskoristio Dinamo na San Bernabeu, Real se poigrao s Dinamom", naslov je u španjolskom sportskom dnevniku "Marca".

"Real nije imao osjećaja i sinoć je pregazio Dinamo, momčad kojoj je bilo jasno po što dolazi na San Bernabeu", piše "Marca" dodajući kako su "'Bijeli' zaslužili za svoju sinoćnju igru masažu i toplu kupku".

Drugi španjolski dnevnik "As" piše da je "Real je sravnio Dinamo sa zemljom u 65 minuta".

Dodaje i kako je na sinoćnoj utakmici zabilježen jedan rekord: "ni jedna ekipa u Ligi prvaka nije zabila tri pogotka u prvih devet minuta".

"El Mundo Deportivo" dodaje da je sinoćnja utakmica bila "kao šala". "Dinamo iz Zagreba pokazao je vrlo siromašan nogomet", piše Deportivo.

"Hrvatska ekipa je bila marioneta u rukama Real Madrida u kojem su sinoć igrale zamjene poput vratara Adana, Varana ili Callejona", ističe "El Mundo deportivo".

"Goal com" se priključuje pohvalama igre Španjolaca:" Španjolski div je slomio bespomoćne Hrvate te je zapečatio prvo mjesto u skupini D".

Francuski "L'Equipe" piše da je "Real u punoj brzini pregazio Dinamo". "Bez Casillasa i Ronalda Real je ipak pucao iz topova zahvaljujući u prvom redu sjajnom Benzemi", dodaje "L'Equipe".

NEW YORK

Rezultati NHL utakmica koje su odigrane u utorak navečer:

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 1-7

Saint-Louis Blues- Los Angeles Kings 2-3

Nashville Predators - Edmonton Oilers 2-6

ZAGREB

Nogometaši Bayerna, Benfice i Intera izborili su osminu finala nakon 5. kola Lige prvaka, te se tako pridružili Barceloni, Real Madridu i AC Milanu, koji su to ostvarili ranije.

Bayern je do plasmana među 16 najboljih došao pobjedom u Allianz Areni nad Villarealom (3:1), dva je pogotka postigao Franck Ribery, dok je u 76. ušao Ivica Olić, a u 81. Danijel Pranjić. U ovoj skupini vodi se borba za drugo mjesto jer je Napoli kod kuće nanio poraz Manchester Cityu (2:1), te kolo prije kraja Talijani imaju bod više od Engleza i utakmicu u Villarealu koji je bez šansi.

Inter je osminu finala osigurao i prije utakmice u Trabzonu, jer je Lille slavio kod CSKA s 2:0. Utakmica u Turskoj završila je 1:1, pa se za drugo mjesto bore Trabzonspor sa šest bodova, te Lille i CSKA s po pet.

Manchester United i Benfica su na Old Traffordu odigrali 2:2, a kako je u drugoj utakmici Basel slavio kod Otelula (3:2), Benfica je prošla jer je u međusobnom skoru bolja od Švicaraca i Engleza. Odluka o zadnjem putniku pasti će u zadnjem kolu kada u odlučujućoj utakmici Basel dočekuje ManU i može ga pobjedom eliminirati.

LONDON

U dvoboju 2. kola B skupine ATP Mastersa u Londonu Roger Federer je svladao Rafu Nadala s 6:3, 6:0.

Federer je svojom najuvjerljivom pobjedom protiv Nadala stigao nadomak polufinala.

JESENICE

U susretu 24. kola EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je na gostovanju kod Jesenica slavio 5:0 (4:0, 1:0, 0:0) i upisao drugu pobjedu u dvorani Podmežaklom u posljednjih šest dana.

U susretu igranom 16. studenoga 'medvjedi' su pobijedili 2:0, dok su u prvom dvoboju ove sezone koji je igran u Ledenoj dvorani Doma sportova slavili su Jeseničani (1:0).

Ovoga puta sve je bilo gotovo već nakon prve trećine tijekom koje je Medveščak poveo 4:0 golovima Gala Korena (4:58), Franka Banhama (9:20), Ryana Kinasewicha (13:45) i Tomislava Zanoskog (15:59). Sredinom druge trećine pobjedu hrvatskog sastava samo je potvrdio Sasha Pokulok.

Ovom pobjedom Medveščak je zadržao peto mjesto na ljestvici. Iduću utakmicu Medveđščak ima 25. studenog u Češkoj protiv HC Orli Znojma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙