FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 6. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - U susretu četvrtog kola A skupine Eurokupa košarkaši Cibone su pred 500-tinjak gledatelja u KC Dražen Petrović izgubili od ukrajinskog Donjecka 76:78 (15:16, 19:22, 21:23, 21:17) upisavši četvrti uzastopni poraz. Cibona je do ovog kola imala samo matematičke izglede za plasman u drugi krug, no nakon četvrtog poraza više nema izgleda za nastavak natjecanja. Cibona je prošlog tjedna u Donjecku izgubila sa 17 koševa razlike (81:98), no danas je bila vrlo blizu pobjede. Svega 40 sekundi prije kraja utakmice 'vukovi' su pri rezultatu 76:76 imali napad, no nisu uspjeli, a potom su devet sekundi prije kraja mogli izboriti i produžetak, no još jednom su odigrali loš napad. Cibona nakon odlaska Josipa Vrankovića još uvijek nije odabrala trenera, pa je 'vukove' ponovo vodio dosadašnji pomoćnik Danijel Lutz. Najefikasniji igrači u redovima hrvatskog sastava bili su Goran Suton sa 13 koševa i 6 skokova, dok su Davor Kus i Antwain Barbour dodali po 12 koševa. Donjeck su predvodili Ramel Curry sa 16, te Vule Avdalović sa 14 koševa.

ZAGREB - U polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, koji je na rasporedu 21. ožujka i 11. travnja iduće godine, sastat će se Osijek i Ciblija, te pobjednik odgođenog četvrtfinalnog susreta Dinamo-Istra 1961 i Zagreb, odlučeno je u utorak na ždrijebu u Zagrebu. Četvrtfinalne utakmice kupa između Dinama i Istre 1961, koja je odgođena zbog obveza zagrebačkog kluba u Ligi prvaka, igrat će se 22. veljače i 7. ožujka 2012.

ZAGREB- Posljednjeg dana natjecanja na Svjetskim IWAS igrama koje se održavaju u gradu Sharjah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima hrvatski paraolimpijac Josip Slivar je osvojio brončano odličje u bacanju diska s rezultatom 44.99 metara što je njegov osobni rekord. Zlatno je pripalo Irancu Farzadu Sepahvandu koji je disk bacio 52.32 metra, dok je drugi bio Slovak Adrian Matusik s rezultatom 51.25 metara. Hrvatski paraolimpijci su na IWAS igrama osvojili čak 13 odličja - devet zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane.

ZAGREB - Premda je Dinamo u prvih pet kola D skupine Lige prvaka upisao pet poraza uz razliku pogodaka 2:15, trener 'modrih' Krunoslav Jurčić nada se prvom bodu u susretu posljednjeg kola protiv Lyona koji je na rasporedu u srijedu u 20.45 na stadionu Maksimir. "U srijedu nas čeka Lyon, a mene kako nakon duge polusezone izvući sve što je ostalo u igračima. Naravno da se nadam prvom bodu. Bila bi to velika nagrada za sve nas koji smo u tom projektu. Interesira me da igrači daju svoj maksimum, da izgledamo kao ekipa i dostojno prezentiramo Dinamo," kazao je strateg hrvatskog prvaka. Dinamo je u prvom susretu na Gerlandu izgubio 0:2, a Francuzi sada dolaze u Zagreb u znatno jačem sastavu nakon što su se oporavili Lisandro, Cris, Ederson i Gourcuff. "Modri" najviše problema imaju u obrani - za utakmicu ne konkuriraju Tonel, Cufre i Šimunić pa će tako uz Vidu stoper biti netko od veznih igrača Jerko Leko ili Arijan Ademi. "Za razliku od Ajaxa i Reala koji su nogometni strojevi koji melju sustavom nogometne igre - Lyon nije na toj razini, barem ne djeluje kao takva ekipa. Lyon više utakmice rješava na čvrstinu, individualnu kvalitetu i brzinu koja krasi tu momčad," dodao je Jurčić.

ZAGREB - Branič hrvatske nogometne reprezentacije i Lyona Dejan Lovren na večerašnjoj se novinarskoj konferenciji u Plavom salonu stadiona Maksimir obrušio na hrvatske novinare nezadovoljan načinom na koji naši mediji pišu o njegovim igrama u redovima francuskog sastava. "Hvala francuskim novinarima što su došli ovamo, a žao mi je što nisu došli hrvatski novinari koji tako 'lijepo' pišu o meni. Vidim da nitko nije postavio pitanje," kazao je Lovren, te dodao: "Jako je tužno što na cijeloj press konferenciji nijedan hrvatski novinar nije postavio pitanje, a tako su pametni kada treba pisati o mojim igrama," poručio je bivši igrač Dinama. U najavi sutrašnje utakmice protiv Dinama Lovren je istaknuo kako se nada uvjerljivoj pobjedi Lyona i prolasku u osminu finala. "Naravno da vjerujemo u prolaz i do zadnje sekunde se nećemo predati već ćemo pokušati zabiti što više golova kako bismo imali priliku za plasman u sljedeću fazu natjecanja. Izlaganju hrvatskog braniča sjajno se uklopio i trener "lavova" Remi Garde koji je samouvjereno, na rubu bahatosti poručio. "Dinamo je u problematičnoj situaciji i mislim da je realno očekivati kako ćemo u srijedu zabiti nekoliko golova i doći do pobjede."

LONDON - Vratar Aston Ville Shay Given (35) zbog ozljede butnog mišića pauzirat će mjesec dana, objavio je u utorak engleski nogometni prvoligaš. Given je ozljedu zaradio u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Manchester Uniteda. Njega će na vratima Ville zamijeniti američki golman Brad Guzan. Given je ovog ljeta iz Manchester Cityja stigao u Aston Villu i bio je standardni prvotimac. Za irsku reprezentaciju je odigrao 120 utakmica.

MADRID - Napadač Malage Julio Baptista (30) morat će na operaciju desnog stopala zbog čega će pauzirati dva mjeseca. Brazilski nogometaš mogao biti operiran već u srijedu. Baptista je zbog problema sa stopalom već mjesec dana izvan terena i na kraju su liječnici zaključili da će ipak morati na operaciju. On je tijekom karijere igrao za Sevillu, Real Madrid, Arsenal i Romu, a ovog ljeta je došao u Malagu, čiji je vlasnik ambiciozni katarski šeik Abdulah Al Thani.

TORINO - Napadač talijanskog nogometnog velikana Juventusa Crnogorac Mirko Vučinić pauzirat će do kraja godine zbog ozljede koljena, dok je njegov klupski suigrač Alessandro del Piero napustio bolnicu nakon što je dobio osam šavova na glavi. Vučinić se ozlijedio u nedjelju u ligaškom ogledu protiv Cesene koju je Juve dobio 2:0 i pauzirat će najmanje tri tjedna, a na toj utakmici je stradao i Del Piero. Legendarni napadač torinske "Stare dame" je ušao u igru u 57. minuti umjesto Vučinića, a samo osam minuta kasnije je dobio nezgodan udarac u glavu zbog kojeg je morao prenoćiti u bolnici. Del Piero je zaradio osam šavova na glavi i napustio je bolnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙