FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Dorin kalendar za 2012.

ZAGREB, 15. prosinca 2011. (Hina) - U povodu 20. obljetnice udruge Dora danas je predstavljen Dorin kalendar za 2012. godinu, nastao zajedničkom akcijom Nikon Fototeha, Školske knjige i učenika hrvatskih srednjih škola, na kojem se nalazi 12 fotografija čiji su autori srednjoškolci, pobjednici foto natječaja na temu voda.

Na Nikon foto natječaj prijavilo se 167 učenika srednjih škola diljem Hrvatske, a od 515 pristiglih fotografija deveteročlano prosudbeno povjerenstvo odabralo je 12 najuspješnijih fotografija čijim su autorima na predstavljanju uručene nagrade.

Ukupni pobjednik natječaja, Antun Lovro Brkić, učenik 4. razreda Tehničke škole Ruđer Bošković u Zagrebu, istaknuo je kako je fotografiju uslikao iz otprilike 500. pokušaja.

Drugo mjesto osvojila je Patricija Jakopović iz Medicinske škola iz Varaždina, a na trećem mjestu je Mario Okun, također iz Tehničke škole Ruđera Boškovića.

Autorima najboljih fotografija čestitala je ravnateljica humanitarne udruge Dora, Ana Pavlović istaknuvši kako je najbolju fotografiju bilo jako teško odabrati jer su sve jako dobre i zanimljive.

Sav prihod od kalendara ide u Dorin fond za stipendiranje marljivih i nadarenih, ali siromašnih učenika i studenata, naglasila je Pavlović dodavši kako je cilj akcije "Djeca za djecu Dore" prikupiti sredstva za još nekoliko učenika i nastavak njihovog školovanja.

Humanitarna organizacija Dora djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Za ovu akademsku godinu omogućili su 85 godišnjih stipendija, istaknula je Pavlović, a do sada se pomogli gotovo 8000 djece.

Predstavljanju Dorinog kalendara prisustvovali su, između ostalih, predsjednica Upravnog odbora Dore Jadranka Granić, direktorica marketinga Školske knjige Sanja Aralica, vlasnik Nikon Fototehe Ivan Brešan, Goran Karan, Sanja Doležal i brojni drugi.

Izradu pobjedničkih fotografija financirala je Nikon Fototeha, dok je tiskanje kalendara omogućila Školska knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙