FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U kolovozu u Zagrebu studentsko inženjersko natjecanje EBEC 2012

ZAGREB, 2. prosinca 2011. (Hina) - Studentska udruga BEST Zagreb u kolovozu iduće godine organizira završnicu studentskog inženjerskog natjecanja EBEC 2012 (European BEST Engineering Competition) na kojem će se okupiti oko 200 studenta tehničko-tehnoloških fakulteta s 90 sveučilišta iz 30 europskih zemalja.

Studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu okupljeni u udrugu BEST Zagreb osvojili su organizaciju EBEC-a 2012 na natječaju održanom unutar BEST-a (Board of European Students of Technology) na europskoj razini u lipnju ove godine, rekao je glavni organizator natjecanja Željko Martinović, student treće godine FER-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

EBEC 2012 trajat će osam dana, od 1. do 8. kolovoza 2012. godine. Prva četiri dana su natjecateljska, dok će se preostala četiri dana održati "job offer", odnosno predstavljanje studentima kako domaćih, tako i međunarodnih tvrtki, istaknuo je Martinović.

Dodao je kako natjecanje ima tri razine - na lokalnoj razini koja će se održati u ožujku sudjeluje preko pet tisuća studenata, na regionalnoj koja će biti u lipnju oko 670 studenata, dok će se u finalu u kolovozu natjecati 104 studenta u 26 ekipa.

Četvrto EBEC natjecanje strukturno je podijeljeno u dvije kategorije, objasnio je Luka Tokić iz udruge BEST Zagreb. Unutar "Team Design" dijela traži se od natjecatelja razvijanje fizičkog prototipa rješenja nekog određenog problema, dok za "Case Study" tvrtke sponzori natjecanja daju ekipama realne probleme za koje oni moraju smisliti moguće rješenje.

Tokić je dodao kako se natjecanje financira putem tvrtki sponozora, raznih europskih natječaja poput ovogodišnjeg "Youth in action" Europske unije, te putem donacija.

Predsjednica udruge BEST Zagreb, Glorija Jurić istaknula je kako je to nepolitička i neprofitna udruga studenata tehničkih i tehnoloških fakulteta koja broji 50 aktivnih članova, a osim na lokalnoj, djeluju i na europskoj razini kao dio europske udruge BEST u 90 sveučilišta u 30 gradova diljem Europe.

Cilj udruge, nastavila je Jurić, je poticanje mobilnosti preko milijun studenata širom Europe istovremeno im pružajući mogućnost profesionalnog razvoja i podrške u karijeri, kao i njihovo uključivanje u domaće i međunarodne projekte poput stručnih seminara, radionica te inženjerskih i stručnih natjecanja.

Podršku natjecanju EBEC 2012, kao i organizatoru udruzi BEST Zagreb, pružio je dekan FER-a Nedjeljko Perić te naglasio kako će se potruditi osigurati prostore za natjecanje, kao i smještaj za sudionike iz drugih zemalja.

Mladim studentima čestitao je i prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Bojan Baletić te istaknuo kako imaju punu podršku Sveučilišta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙