FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za Zagrepčanku godine do 10. siječnja

ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Javni natječaj za dodjelu nagrade "Zagrepčanka godine" trajat će od 3. prosinca 2011. do 10. siječnja 2012. i tijekom tog razdoblja svi prijedlozi moći će se upućivati danas osnovanoj radnoj skupini pri Odboru za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine.

Javni natječaj bit će objavljen 3. prosinca u Večernjem listu, Jutarnjem listu i Vjesniku, a obavijest o raspisanu javnom natječaju bit će objavljena i u listu "Zagreb.hr" te na web stranici grada Zagreba.

Predsjednik gradske skupštine i odbora za javna priznanja Boris Šprem pozvao je građane, udruge građana, ustanove, trgovačka društva i ostale da do 10. siječnja 2012. upute radnoj skupini svoje prijedloge za Zagrepčanku godine, naglasivši kako u Zagrebu ima puno žena koje zaslužuju tu nagradu.

Podsjetio je da se nagrada "Zagrepčanka godine" dodjeluje građankama Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu, ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova i koje su postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u gospodarskom, socijalnom, humanitarnom i drugim područjima.

U radnu skupinu za razmatranje prispjelih prijedloga imenovani su Tatjana Holjevac, Slavko Degoricija i Vlado Puljiz.

Na sjednici odbora za javna priznanja odlučeno je da će grad Zagreb odnosno gradska skupština i ove godine biti pokrovitelj dodjele godišnjih nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika, kao što je to od 1995., te s 50 tisuća kuna potpomoći troškove nagrada za životno djelo, za najbolju izložbu i nagradu mladom umjetniku kao i troškove organiziranja dodjela nagrada kojima se promiču izraziti umjetnički dosezi s područja vizualnih umjetnosti.

Prihvaćeno je i pokroviteljstvo nad međunarodnim skijaškim natjecanjem Zagreb Children FIS, 21. i 22. veljače, i 77. susretom gradova Zagreba i Celja "Dvoboj Zagreb-Celje" 1. travnja 2012. na Sljemenu, a za podmirenje dijela troškova organiziranja tih natjecanja gradska skupština izdvojit će 20 tisuća kuna.

Zagreb Children FIS na Sljemenu se održava sedmu godinu zaredom i ondje nastupa više od 200 natjecatelja iz 15 zemalja. Po pravilima natjecanja, pobjednik se nagrađuje onolikom količinom čokolade, keksa, bombona koliko je težak, a dobiva i skijašku opremu. Organizatori ističu da su se neki natjecatelji, koji se danas natječu u svjetskom kupu, nekada natjecali upravo na Zagreb Children FIS-u na Sljemenu.

Manifestacija "Dvoboj Zagreb-Celje" tradicionalni je športski susret dvaju gradova koji se održava još od 1935. Na susretu i ove godine sudjeluje Zagrebački skijaški savez i njegovi članovi kao i mnogobrojni skijaši koji više nisu u natjecateljskom "pogonu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙