FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štromar: proračun Varaždinske županije za 2012. oprezan

VARAŽDIN, 13. prosinca 2011. (Hina) - Vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije danas su većinom glasova prihvatili prijedlog proračuna Varaždinske županije za slijedeću godinu. Iznosit će oko 199,2 milijuna kuna i bit će oko 5 posto manji od ovogodišnjeg.

Predstavljajući vijećnicima prijedlog proračuna, varaždinski župan Predrag Štromar istaknuo je da je proračun za 2012. planiran pesimistično i oprezno. «U prihodovnom dijelu smo išli s pesimističnom varijantom da će prihodi biti na razini ovogodišnjih, iako je Ministarstvo financija predložilo da idemo s povećanjem prihoda. Samo smo u jednom dijelu povećali prihode, a to je od poreza na dohodak i to za 3,9 posto», rekao je Štromar.

U proračun Varaždinske županije za sljedeću godinu prenosi se manjak od 20 milijuna kuna, koji je ove godine trebao biti pokriven prodajom dionica tvrtki Hidroing i Poduzeće za ceste. Budući da dionice nisu prodane, manjak ostaje, rekao je Štromar te dodao da im je plan iduće godine smanjiti minus u proračunu.

«Želimo smanjiti manjak, koji se skupio u protekle tri godine, barem za pola. Ako uspijemo realizirati i prodaju osnivačkih prava ljekarni, onda ćemo u potpunosti anulirati manjak», rekao je župan.

Istaknuo je da se prilikom planiranja proračuna vodilo računa da se ne smanjuju sredstva za prosvjetu, kulturu i sport, gospodarstvo, europske integracije te poljoprivredu, šumarstvo, zbrinjavanje otpada i zaštitu okoliša. Kao važnije projekte u iduće tri godine izdvojio je dogradnju i adaptaciju zgrade kirurgije varaždinske Opće bolnice, skrb o osobama treće životne dobi, nastavak projekta sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola te kreditiranje poduzetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙