FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen Dan grada Varaždina

VARAŽDIN , 6. prosinca 2011. (Hina) - U povodu Dana grada koji Varaždin proslavlja 6. prosinca, u Hrvatskome narodnom kazalištu u tome gradu održana je danas svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dobitnicima uručena priznanja za ovu godinu.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman istaknuo je kako treba pronaći način da Varaždin ostane među vodećim gradovima u Hrvatskoj. "Varaždin svojim naslijeđem mora biti predvodnik prema onom cilju za koji su se konsenzusom opredijelile gotovo sve glavne političke opcije u Hrvatskoj, a to je put prema Europi", rekao je Herman.

Gradonačelnik Goran Habuš pozvao je gradske vijećnike i političke stranke na zajedništvo pri donošenju odluka za opće dobro. "Varaždin u budućnosti vidimo kao grad po mjeri Varaždinaca, grad sretnih i zadovoljnih ljudi, otvoren za sve, kao grad jednakih šansi. Na taj način upravljat ćemo gradom i voditi ga", rekao je Habuš. Treba iskoristiti povezanost četiriju razina vlasti – mjesnih odbora, grada, županije i države, rekao je te dodao da su u proteklih mjesec dana u suradnji sa županijskom vlasti već pokrenuli stvari s mrtve točke.

Varaždinski župan Predrag Štromar rekao je kako vjeruje u bolju povezanost i suradnju gradske i županijske vlasti, a kao buduće zajedničke projekte istaknuo je dogradnju kirurgije i izgradnju središnjeg prijama, unaprjeđenje kulture i kvalitetnih športskih sadržaja i sadržaja za mladež te osnutak sveučilišta. "Želimo zajedno sustavno ulagati u projekte u obrazovanju i postati centar najobrazovanijih u regiji", istaknuo je župan Štromar.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić poručio je kako treba 'snažno' ulagati u izobrazbu te održati Varteks, za koji je rekao da "ne smije i neće propasti".

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja istaknuo je da Varaždin zaslužuje kvalitetno upravljanje i razvoj jer ono što ima zlata vrijedi.

U sklopu proslave Dana grada, izaslanstvo Varaždina položilo je vijence na varaždinskom groblju, a večeras će se u crkvi sv. Nikole - zaštitnika Varaždina služiti misa.

Na Trgu kralja Tomislava bit će održan Barock'n'roll festival koji građanima daruje grad, a nastupit će mladi bendovi, žongleri i mažoretkinje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙