FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proračun Zagrebačke županije za 2012. od 274,6 mil. kn

ZAGREB, 8. prosinca 2011. (Hina) - Županijska skupština Zagrebačke županije danas je većinom glasova (23 za, osam protiv) donijela proračun za 2012. u iznosu od 274.629.270 kuna što je 3,96 posto manje od ovogodišnjeg.

Najviše novca, 102,9 milijuna kuna odnosno gotovo 37,5 posto ukupnog proračuna namijenjeno je upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, priopćili su danas iz Zagrebačke županije podsjećajući da je tom odjelu i ove godine bio na raspolaganju najveći dio proračuna.

Za Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb predviđeno je 39, 8 milijuna kuna, za Upravni odjel za gospodarstvo 21 milijun, za Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo 20,8 milijuna, dok je za Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu namijenjeno 20,4 milijuna kuna.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je takav proračun "realan i ostvariv". Naznačio je i kako se prihodovna strana proračuna za 2011. ostvarila uz kredit od 10 milijuna kuna koji se koristi za nastavak kapitalne izgradnje u školstvu kao i dva milijuna kuna depozita za kreditiranje u poljoprivredi.

"Navedena sredstva ne planiraju se u prihodovnoj strani za iduću godinu i to je razlog radi kojeg je proračun za 2012. niži za 3,96 posto", pojasnio je Kožić.

Također je napomenuo da su ove godine proračunski prihodi na dan 30. studenog bili veći za 18,5 milijuna kuna u odnosu za prošlu godinu, dok su na isti dan rashodi bili manji za tri milijuna kuna u odnosu na lani.

Na sjednici je prihvaćen plan zaštite i spašavanja te plan civilne zaštite Zagrebačke županije. Donesena je i odluka o osnivanju dviju postrojbi i to specijalističke postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz ruševina i za zaštitu i spašavanje iz vode.

Skupština Zagrebačke županije dala je pozitivno mišljenje na prijedlog promjene područne pripadnosti naselja Ilovačak, Desni Degoj, Gornja Bučica, Donja Bučica, Gornje Taborište, Donje Taborište, Zaloj, Gračanica Šišinečka i Pokupska Slatina na način da se izdvoje iz sastava Grada Gline u Sisačko-moslavačkoj županiji i pripoje Općini Pokupsko u Zagrebačkoj županiji. Konačnu odluku o tome donijet će Hrvatski sabor.

Na aktualnom satu vijećnike je zanimalo u kojoj je fazi projekt kojim Županija financira ugradnju solarnih kolektora u kućanstva, kako teku radovi na izgradnji školske-športske dvorane pored OŠ "Pavao Belas" u Brdovcu i kad se očekuje njen završetak, te u kojoj je fazi izdavanje dozvola za izgradnju trgovačkog centra IKEA u Rugvici.

Vijećnici su pitali kada će se u istočnom dijelu Županije osigurati jedna dežurna ljekarna, koliko je koja općina u županiji dobila financijskih sredstava za ogrjev, koliko je cesta i kojih asfaltirano u ovoj godini, te hoće li se uskoro krenuti u asfaltiranje ceste od Greberja do Obedišća.

Na aktualnom satu je bilo riječi i o početku izgradnje zdravstvene ambulante u Zdenčini, do kuda se došlo s realizacijom Integriranog prometnog sustava između Zagrebačke županije i partnera u projektu, koliko se ulaže u turizam u Zagrebačkoj županiji, kada se očekuje otvaranje distributivnog centra za voće i povrće u Velikoj Gorici itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙