FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva Darko Milinović dodijelio je danas 45 novih vozila hitne pomoći predstavnicima hitnih službi u 14 županija kojima se obnavlja njihov zastarjeli vozni park. Dosad su već na isti način uručena 33 nova vozila, a do nove godine županijama bi trebalo biti podijeljeno i preostalih 50 od ukupno 128 vozila čija je ukupna cijena 50 milijuna kuna. Ona su nabavljena u sklopu reforme Hitne medicinske pomoći. Milinoviću, kojemu je to bio posljednji javni nastup na dužnosti ministra zdravstva, rekao je kako svom nasljedniku ostavlja financijski stabiliziran zdravstveni sustav. Poželio je svom nasljedniku sreću rekavši kako će on morati nastaviti s reformom sustava kako bi se on podigao na višu razinu te da će mu u tome morati pomoći i oni koji sada odlaze u oporbu. Milinović je kazao kako je bolnicama ovih dana naložio da isplate i božićnicu svim zaposlenicima u zdravstvu od 1250 kuna. Novac je osiguran unutar limita bolnica pa za božićnicu nije potrebna ni kuna iz državnog proračuna, rekao je Milinović.

ZAGREB - Potpredsjednik vlade Darko Milinović opovrgnuo je današnje medijske napise da je iz tzv. crnih fondova HDZ-a primio 200 tisuća kuna, a nije odbacio mogućnost da su ti napisi poruka iz HDZ-a nakon što je najavio svoju kandidaturu na predstojećim stranačkim izborima. Milinović je ponovio da je legalno primio u stranci samo 70 tisuća kuna i to za obnovu crkve u Bilaju te dodao da za ostali iznos, iznad 70 tisuća kuna, ne zna o čemu se radi, da sve to mora biti potkrepljeno računima, te da nema potrebe za grafološkim testiranjem njegova potpisa. "Za sve novce koje sam podigao moraju postojati i dokazi, jer ništa od tih novaca nije završilo u Milinovićevu džepu", kazao je Milinović danas novinarima nakon dodjele novih vozila hitne medicinske pomoći u Zagrebu. Odgovarajući na novinarsko pitanje, Milinović je rekao kako je moguće da su današnji medijski napisi poruka iz HDZ-a nakon što je najavio svoju kandidaturu na predstojećim stranačkim izborima te nakon izjava Vladimira Šeksa da će se na tim izborima moći kandidirati Jadranka Kosor za ponovnu predsjednicu, a on za potpredsjednika stranke. "Ne želim vjerovati u teorije zavjere, ali ako je to tako neću se ustrašiti. Ja ću biti jedan od onih koji će se boriti za demokratizaciju HDZ-a", naglasio je Milinović.

ZAGREB - Čelnik HNS-a Radimir Čačić od od 2000. nema vlasničke veze sa varaždinskom tvrtkom Coning, izjavila je Čačićeva predstavnica za odnose s javnošću Ankica Mamić, komentirajući pisanje medija da je Coning, čiji je Čačić jedan od osnivača, dva dana prije parlamentarnih izbora od Croatia osiguranja (CO) dobio kredit od 4 milijuna kuna uz povoljnu kamatu, iako je tvrtka u dugovima. Radimir Čačić od 2000. godine nema vlasničke veze s Coningom, jer je 2000. svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured, rekla je Mamić dodavši da Čačić nikad nije bio većinski vlasnik, a on i njegova supruga imali su nešto više od 20 posto udjela u Coningu. Što se tiče kredita, Mamić je rekla Hini da je "Croatia osiguranje kao jamstvo za taj kredit dobilo prvorazredno jamstvo banke. Banka je izdala jamstvo temeljem založnog prava na Coningovom hotelu u Trakošćanu". Po njezinim tvrdnjama, takvih kredita "u Croatia osiguranju ima 500, tisuću ili 1500, jer Croatia osiguranje svim svojim osiguranicima, ovisno o visini premije, daje takve kredite. CO se po zakonu bavi i osiguranjem i plasiranjem financijskih sredstava", dodala je. "Ovdje priče nema! Niti je tu povlaštena kamata, niti povlašteni uvijeti, a CO ima prvorazredno jamstvo, dakle jamstvo banke", poručila je direktorica agencije za odnose s javnošću IM&C Ankica Mamić.

ZAGREB - Suđenje za ubojstvo srpskih civila u selu Grubori kod Knina nakon oslobodilačke akcije Oluje 1995. danas je odgođeno jer sud još nije dobio izvod iz knjige umrlih za Igora Benetu, jednog od optuženih pripadnika specijalne policije, koji je počinio samoubojstvo. Njegovo tijelo je u travnju ove godine pronađeno u šumi pored Otišića na zadarskom području, a policija je tek krajem studenog temeljem DNA analize otkrila da je riječ upravo o Beneti.

Beneta je jedini od trojice optuženika u ovom postupku kojemu se sudilo u odsutnosti, a za njim je bila raspisana i tjeralica jer ga policija nije pronašla kada je Vrhovni sud u siječnju ove godine optužene specijalce, nakon nešto više od dva tjedna slobode, odlučilo vratiti u pritvor. Nakon što je policija objavila da je identificirala Benetino tijelo mediji su pisali da on nije počinio samoubojstvo vješanjem već da je likvidiran jer je znao istinu o zločinu u Gruborima. Dok sud ne dobije dokumentaciju o njegovoj smrti, za Benetu se ne može obustaviti postupak pa je suđenje odgođeno do 19. siječnja 2012. Ostala dvojica optuženika Frano Drljo i Božidar Krajina na sudu su krajem studenoga odbacili optužbe za ratni zločin i ustvrdili da nisu krivi za ubojstva civila.

OSIJEK - Policija je osumnjičila 29-godišnjaka s đakovačkog područja da je počinio kazneno djelo teško krađe u prostorijama đakovačkog župnog ureda, izvijestila je danas osječko-baranjska policija. Kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja da je mladić tijekom listopada iz prostorija župnog ureda u Đakovu ukrao prijenosno računalo, gitaru i klavijature, te jučer još jedne klavijature. Krađama je pričinio materijalnu štetu od oko 4 tisuće kuna, procjenjuje policija.

VINKOVCI - Carinici su u ponedjeljak na graničnom prijelazu Bajakovo u prtljažniku autobusa slovenskih registracijskih oznaka pronašli torbu s više od kilograma marihuane, ali ne i njezina vlasnika. Droga je bila sakrivena u dva tetrapaka soka od dvije litre. Policija još uvijek nije indentificirala vlasnika sportske torbe u kojoj je bilo 1172 grama marihuane, budući da se nitko od putnika nije prijavio kao njezin vlasnik. Nakon kriminalističke obrade putnici su autobusom, kojim je upravljao makedonski državljanin, nastavili putovanje, a policija je nastavila potragu za osobom koja je drogu pokušala prokrijumčariti u Hrvatsku. O zaplijeni je izvješteno županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska policija.

SPLIT - Šestorica uhićenih iz Credo banke koji su osumnjičeni za zlouporabe u gospodarskom poslovanju kasno sinoć pušteni su na slobodu, doznaje se u Državnom odvjetništvu. Istražna sutkinja Ljiljana Stipišić odbila je prijedlog Državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Od sinoć su na slobodi svi koji su bili uhićeni u petak rano ujutro: predsjednik Uprave Credo banke Šime Luketin, članovi Uprave Marko Vuković i Mate Mišić, te vlasnici banke Boris Barač, Mirko Vuković i Vibor Barač. Oni su osumnjičeni za zloporabu službenog položaja i zloporabu u gospodarskom poslovanju u Credo banci čime su napravili materijalnu štetu u iznosu od 250 milijuna kuna. Njihovo ispitivanje trajalo je cijeli vikend, a po riječima njihovih branitelja, svi su odbacili krivnju za kaznena djela.

ZAGREB - Violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2CELLOS, održat će prvi samostalni koncert u Zagrebu 21. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisnskog. Nakon turneje po Australiji s Eltonom Johnom, Šulić i Hauser trenutačno u Los Angelesu snimaju epizodu za vrlo popularnu američku glazbenu tv-seriju "Glee" u kojoj su zajedno s glumcima izveli svoju verziju pjesme Michaela Jacksona "Smooth Criminal". Epizoda će biti emitirana potkraj siječnja. Hauser i Šulić svjetsku su popularnost stekli zahvaljujući baš toj pjesmi koju je na youtubeu za samo tri mjeseca pogledalo više od pet milijuna ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙