FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Papina knjiga "Učitelji - Oci i pisci 1. tisućljeća"

SPLIT, 8. prosinca 2011. (Hina) - Knjiga pape Benedikta XVI. "Učitelji – Oci i pisci 1. tisućljeća" predstavljena je danas u splitskoj nakladničkoj kući "Verbum".

Papa u knjizi govori o ocima i piscima Istoka i Zapada koji su pridonijeli starodrevnoj Crkvi i na čijim temeljima počiva Crkveni nauk i ustroj. "Sveci te duhovni velikani naučitelji Leon Veliki, Benedikt Nursijski, Pseudo-Dionizije Areopagit, Grgur Veliki, Kolumban, Izidor Seviljski, Maksim Ispovjedalac, Ivan Klimak, Beda Časni, Ivan Damašćanski, Teodor Studit samo su neki od velikana koji su predstavljeni u ovoj knjizi, a čijom se duhovnom baštinom i danas mnogi nadahnjuju", istaknuo je glavni urednik "Verbuma" Petar Balta.

Benedikt XVI. u tim nas katehezama upoznaje i s njihovim naukom te svraća pozornost na stalnu aktualnost duhovne baštine koju su nam podarili, rekao je Balta.

Verbum je dosad objavio više od trideset djela Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI., a ovo je treća knjiga iz ciklusa njegovih kateheza o velikanima kršćanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙