FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu predstavljena knjiga "Ivan Pavao II. - Biografija"

SPLIT, 24. studenog 2011. (Hina) - Biografija pape Ivana Pavla II. autora Andree Riccardija, koja je danas predstavljena u Splitu, opsežno predočava životopis pape Ivana Pavla II. otkrivajući mnoge nepoznate pojedinosti o njegovu životu.

"Ovo je najopsežnija i najpotpunija biografija blaženika Ivana Pavla II. koja na više od 500 stranica otkriva mnoge nepoznate detalje o Papinu životu rasvjetljavajući tako i cjelokupnu suvremenu vjersku i društvenu povijest na koju je ovaj veliki Papa bitno utjecao", istaknuo je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Po njegovim riječima, biografija je zbog svoje cjelovitosti i znanstvenog pristupa, bogatstva izvora, korištenja do sada nepoznatih arhivskih podataka i neobjavljenih osobnih svjedočanstava i zanimljivosti nazvana i "enciklopedijom Ivana Pavla II."

"Knjiga Andree Riccardija povjesničara koji je dobro poznavao Ivana Pavla II. i intenzivno s njim surađivao, prvi je pravi životopis pisan na znanstvenoj i dokumentarnoj osonovi te svjedočanstvo o velikom Papi koji još uvijek živi u sjećanju milijuna ljudi", naglasio je Balta.

Andrea Riccardi (1950.) ugledni je povjesničar i profesor suvremene povijesti. S Ivanom Pavlom II. upoznao se još 1979. godine i s njim blisko surađivao tijekom čitavog pontifikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙