FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki HDZ: proračun je oštećen za više milijuna kuna

RIJEKA, 26. studenog 2011. (Hina) - Riječki gradski vijećnik HDZ-a Hrvoje Burić ocijenio je danas u povodu odbacivanja kaznene prijave u slučaju riječkih tržnica kako je razvidno da je gradski proračun oštećen za više milijuna kuna i poručio gradonačelniku Vojku Obersnelu da će mu se ispričati kada svaka kuna bude vraćena u proračun, tj. građanima Rijeke.

Burić je najavio da će na idućoj sjednici Gradskog vijeća zatražiti od gradonačelnika da odgovori kako se može dogoditi da poglavarstvo donese odluku o retroaktivnoj naplati zakupnine za poslovne prostore, a da ta odluka ne obuhvati i riječke tržnice.

Na danas održanoj konferenciji za novinare kandidata HDZ-a u 8. izbornoj jedinici rečeno je da su Tržnice Rijeka već godinu i pol legitimna tema javnih rasprava, da to dokazuje tužba Rijeke protiv bivšeg direktora te tvrtke zbog protupravne koristi te da je upitno zašto je DORH odbacio optužnicu protiv riječkog gradonačelnika i još tri osobe baš sada, sedam dana prije parlamentarnih izbora.

Zašto je Državno odvjetništvo toliko čekalo i zašto je kaznena prijava odbačena samo sedam dana prije izbora, upitali su članovi HDZ-a dodavši da će zadnju riječ o tome dati građani 4. prosinca.

Na konferenciji, sazvanoj danas, bili su i ministar obrane i prvi na HDZ-ovoj listi za 8. izbornu jedinicu Davor Božinović te gradski vijećnik Josip Rupčić. Božinović je rekao da je, kada je u Rijeku došao kao koordinator 8. izborne jedinice, najavljivao kampanju u kojoj će se govoriti o konkretnim rezultatima HDZ-a u primorsko goranskoj i istarskoj županiji, odnosno da će građanima i biračima govoriti o programu HDZ-a i o budućnosti. Nažalost, ma koliko se trudili, raspravljati o programima, o ljudima koji imaju znanja provesti ih, ne možemo pobjeći od svakodnevnih pitanja vezanih za pravosuđe, rekao je Božinović te ocijenio da je slučaj riječkih tržnica legitimna tema javnih rasprava.

Istaknuo je da je grad Rijeka tužio bivšeg direktora te tvrtke za protupravnu korist, da to dokazuje da "tu nije sve bilo čisto" te da je, iako je tužba odbačena, znakovito da ju nitko ne spominje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙