FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP odbio zahtjev manjinskog kandidata za ponavljanje izbora u XII. jedinici

ZAGREB, 8. prosinca 2011. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) danas je kao neosnovan odbilo prigovor Seada Brace Hasanovića iz Zagreba, kandidata za zastupnika nacionalnih manjina na parlamentarnim izborima, i nije udovoljilo njegovu zahtjevu da se zbog sumnje u nepravilnosti tijekom izbora oni ponove u XII. izbornoj jedinici i ponovno prebroje glasovi na biračkim mjestima u toj jedinici.

DIP je danas priopćio da je prije dva dana zaprimio prigovor Hasanića, kandidata za zastupnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine, koji je upozorio na nepravilnosti tijekom prebrojavanja glasova.

Naveo je da je u njegovom izbornom stožeru bilo 60 članova što se, ustvrdio je, ne poklapa s krajnjim ishodom rezultata izbora, zbog čega smatra da je glasanje bilo netransparentno te je od DIP-a zatražio ponavljanje izbora u XII. izbornoj jedinici.

DIP je ocijenio da "uopćeni navodi" podnositelja prigovora ni u kojem pogledu ne dovode u sumnju zakonitost rada biračkih odbora, te je neopravdan ocijenio njegov zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova na biračkim mjestima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙