FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP odbio prigovor zbog kobasica i pića

ZAGREB, 7. prosinca 2011. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je kao neosnovan prigovor udruge Krovne zajednice Bajaša Hrvatske i kandidata na izborima za zastupnika manjina Željka Baloga, koji su tvrdili da je na biračkome mjestu u Kuršancu bilo nepravilnosti jer se organiziranjem prijevoza i dijeljenjem kobasica i pića pokušalo utjecati na birače da glasuju za Bajru Bajrića, jednog od 23 kandidata.

Balog je na izborima u XII. izbornoj jedinici za zastupnika kojeg biraju pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine završio na drugome mjestu i za pobjednikom Veljkom Kajtazijem zaostao je 0,53 posto, to jest manje od 30 glasova.

Bajrić, za kojeg se navodno kobasicama i pićem agitiralo u međimurskome mjestu Kuršancu, osvojio je peto mjesto.

DIP je utvrdio kako na tome biračkome mjestu nije bilo kršenja izborne šutnje ni remećenja javnog reda i mira te da na autobusima i kombijima kojima su birači prevoženi nisu bili istaknuti plakati, slike ili oznake.

Balog je neuspješno tvrdio i kako je bilo nepravilnosti na biračkome mjestu u Murskome Središču jer se jednoj pripadnici romske nacionalne manjine nije dopustilo glasovati za zastupnika manjine. No, DIP je utvrdio kako ona nije upisana u popis birača za pripadnike nacionalnih manjina te da je birački odbor pravilno postupio kad joj nije dopustio da glasuje za kandidata manjina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙