FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB, 7. prosinca 2011. (Hina) -

Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB-

Na zagrebačkom Županijskom sudu u 15 sati odlučivat će se o uvjetima puštanja na slobodu bivšeg premijera Ive Sanadera za kojega je Ustavni sud odlučio da mora izaći iz Remetinca najkasnije do ponedjeljka, 12. prosinca u 7 sati. No, kako se doznaje na sudu, Sanader će do tog datuma biti na slobodi jedino ako se njegova obrana i USKOK slože s jamčevinom i eventualno drugim mjerama opreza te ako se jamstvo i provede. Na ročištu zatvorenom za javnost pred sucem istrage Krešimirom Devčićem pojavit će se Sanader i njegovi branitelji koji će ponovno ponuditi jamčevinu od 12,4 milijuna kuna za puštanje na slobodu. "Kao i sredinom listopada ponudit ćemo najvišu jamčevinu u povijesti hrvatskog pravosuđa i nadamo se da će to biti dovoljno da se naš branjenik u nastavku postupka brani sa slobode", kazao je Hini jedan od Sanaderovih odvjetnika Goran Suić. Dodao je da je bivši premijer iz medija doznao za odluku Ustavnog suda i da je njome zadovoljan. Neovisno o tome kakvu će odluku sudac istrage donijeti, stranke u postupku imat će pravo žalbu u roku tri dana od preuzimanja rješenja.

ZAGREB-

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić u središnjici SDP-a nešto više od jedan sat razgovarao s predsjednikom SDP-a i skorašnjim mandatarom nove vlade Zoranom Milanovićem, ali nakon razgovora novinarima nije želio odgovoriti na pitanja je li Kukuriku koalicija dogovorila tko će voditi ministarstva u novoj vladi te javna poduzeća. S Milanovićem je, rekao je, razgovaro o državnom proračunu za iduću godinu, o javnim poduzećima te njihovoj strukturi i načinu upravljanja, kao i o nekim segmentima reforme u vladi. Na traženje novinara da odgovori tko će voditi javna poduzeća i koja će pripasti njegovoj stranci, Čačić je nervozno odgovorio: "Kakvo vam je to pitanje? Nije vam ovo HDZ-ova vlada, neće HNS dobiti ništa niti će se bilo što dijeliti. Prvi put u povijesti u hrvatskoj vladi su strateški partneri koji su upućeni jedni na druge. Nije ovo lakrdija iz 2003. i 2007." Nakon inzistiranja novinara da odgovori po kojem će se mehanizmu i kriterijima određivati čelni ljudi u javnim poduzećima, Čačić je novinarima poručio kako "neće valjda" s njima o tome raspravljati, istaknuvši kako će biti obaviješteni o svemu kada se donese odluka.

ZAGREB

Na sveučilištu u Zagrebu danas je otvoren treći sveučilišni Dan e-učenja kako bi se nastavilo poticanje e-učenja i provedba Strategije e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu. Dan e-učenja namijenjen je akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima zagrebačkog Sveučilišta, kako bi razmijenili iskustava i stekli nova znanja u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama i tehnologiji e-učenja u obrazovnom procesu. Skup je posvećen novim ulogama nastavnika i studenata u obrazovanju, strategiji učenja i poučavanja, e-kolegiju iz studentske perspektive te evaluaciji učinkovitosti inovativnih tehnologija u obrazovanju. Skup je otvorio rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš podsjetivši kako se već pet godina intenzivno razvija sustav e-učenja, u koji je ušao velik broj fakulteta a mnogi koriste usluge i savjete. Izrazio je nadu da će i drugi fakulteti pokazati interes za tu vrstu kolegija i početi primjenjivati sustav e-učenja. Kazao je i kako će za dva do tri mjeseca biti gotov elaborat o promjenama na Sveučilištu, koji zatim ide u javnu raspravu a potom će se raditi na promjenama statuta i pisanju strategije Sveučilišta. Po njegovim riječima, tema e-učenja je značajna i potrebno ju je uklopiti u strateški razvoj Sveučilišta.

ZAGREB -

Predsjednik stranke Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić najavio je danas prosvjedni skup protiv potpisivanja pristupnog ugovora s Europskom unijom pod nazivom "Ne dajmo Hrvatsku" te je pozvao građane da sutra u 17 sati na Trgu bana Jelačića iskažu svoje protivljenje ulasku Hrvatske u EU. Sačić je na konferenciji za novinare rekao da taj skup organizira još nekoliko izvanparlamentarnih stranaka i udruga, a dio njih bio je i na današnjoj konferenciji za novinare. Sve su pripreme za skup završene i dobivene su sve potrebne dozvole, rekao je Sačić te istaknuo da je tema sutrašnjeg prosvjeda protivljenje potpisivanju pristupnog ugovora s Europskom unijom. Pozvao je predsjednicu vlade Jadranku Kosor i predsjednika Republike Ivu Josipovića da to nikako ne čine jer će, rekao je, time zapečatiti slobodu i neovisnost Hrvatske. Ako to učine, oni će ući u povijest kao najveći izdajnici nacionalnih interesa, dodao je.

VINKOVCI

Policijski i carinski službenici zaplijenili su u ponedjeljak na graničnom prijelazu Tovarnik 27 kilograma marihuane, koju je kroz Hrvatsku, sakrivenu u teretnom vozilu kojim je upravljao, pokušao prokrijumčariti 33-godišnji državljanin Srbije, izvijestili su danas na konferenciji za novinare predstavnici vukovarsko-srijemske Policijske uprave. Zaplijenjena droga u vrijednosti od oko pola milijuna kuna bila je namjenjena tržištu Europske unije, rekao je načelnik Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić. Uz kaznenu prijavu, 33-godišnjak je jutros predan pritvorskom nadzorniku. Tijekom kontrole teretnog automobila marke "Scania" srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Srbije, u kabini vozila u prostoru iza ležaja uočen je vakumirani paketić biljne materije zeleno-smeđe boje, izgleda karakterističnog za drogu tipa marihuane, a detaljnijim pregledom iznad vozačeva sjedala pronađena su 94 paketa ukupne mase nešto više od 27 kilograma marihuane, rekao je Lovrić.

ZAGREB

Povodom smrti nekadašnjeg HSS-ovog saborskog zastupnika Luke Trconića predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je danas izraze sućuti članovima njegove obitelji. "Iskreno me rastužila vijest o odlasku našeg dragog kolege zastupnika, gospodina Luke Trconića. Pamtit ćemo ga prije svega kao istinskog sljedbenika radićevštine, iskrenog i čestitog domoljuba, ustrajnog promicatelja slobode, demokracije i pravičnosti. Hrvatska se u bolu oprašta od dobrog i vjernog prijatelja, ali njegov doprinos radu Hrvatskoga sabora i angažman na razvoju parlamentarne demokracije u Hrvatskoj ostat će nam u trajnom sjećanju. U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora kao i u moje osobno ime poštovanoj obitelji upućujem izraze najiskrenije sućuti povodom smrti uvaženog kolege Trconića", stoji u izrazu sućuti predsjednika Sabora Luke Bebića obitelji Trconić. Luka Trconić rođen je 13. listopada 1936. u Strošincima (Vrbanja). Završio je Pravni fakultet i Filozofski fakultet u Zagrebu, bio je diplomirani pravnik i profesor filozofije. Bio je potpredsjednik HSS-a (2002.)

ZAGREB

Dan Knjižnica grada Zagreba (KGZ) obilježava se danas u prostorima Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu cjelodnevnim glazbenim programom, objavljeno je na internetskim stranicama KGZ-a. Prije 104 godine, 7. prosinca 1907., svečano je otvorena Gradska knjižnica na drugome katu kule u Kamenitim vratima u nazočnosti tadašnjega gradonačelnika Milana Amruša i gradskih zastupnika. Za posjetitelje Gradske knjižnice danas je pripremljen raznovrstan glazbeni program pa će tako Drago Tomić na gitari izvesti izbor klasičnih i jazz skladbi, Marija-Christi Crnković-Pilaš pjevat će uz ukulele, Davor Lovrinić će uz matricu pjevati popularne pjesme, a Zvjezdan Levinger i Dubravko Dragojević izvest će popularne i tradicionalne pjesme na gajdama i bubnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙