FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene stipendije Zaklade "Zlatko Crnić"

ZAGREB, 6. prosinca 2011. (Hina) - Stipendije Zaklade "Zlatko Crnić" dobilo je danas na prigodnoj svečanosti u Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK) petnaestero studenata četiriju hrvatskih pravnih fakulteta - osječkoga, riječkoga, splitskoga i zagrebačkoga.

Visoke zahtjevne kriterije - prosjek ocjena viši od 4,0, sudjelovanje u stručno-znanstvenom radu, nagrade dekana i rektora - ispunilo je 46 kandidata među kojima su izabrani najbolji.

To su Matea Miloloža, Iva Bego, Marin Krešić, Đurđa Bolanča, Karla Rančić, Lidija Šimunović, Tena Baričić, Ivana Rajčić, Sandra Tomašković, Darijo Gospić, Tena Zgombić, Vedran Kopilović, Sandra Ledić, Zrinko Tenšek, Romina Galović i Petra Dubelj. Jednogodišnja stipendija iznosi 1200 kuna na mjesec.

Također je proglašena i dobitnica stipendije za poslijediplomski studij Gordana Muković između dviju predloženih kandidatkinja.

Stipendije financiraju odvjetnička društva, donator i jedno osiguravajuće društvo.

Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis istaknuo je da će komora kao i dosad pomagati u radu te zaklade i najboljim studentima kako bi im omogućila da steknu znanje i pridonesu razvoju domovine.

O nastanku te zaklade govorio je predsjednik Zakladnog vijeća Danko Špoljarić, koji je istaknuo da su njezini ciljevi pomoći najboljim studentima i postdiplomantima prava, promicati vladavinu prava u Hrvatskoj, čuvati uspomene na tragično poginuloga predsjednika Vrhovnog suda Zlatka Crnića, pomoći njegovoj obitelji i obitelji ubijene sutkinje Ljiljane Hvalec te drugim obiteljima čiji su članovi poginuli obavljajući pravosudne dužnosti.

Prigodni govor održala je i bivša stipendistica Zaklade Adrijana Lisički, koja je rekla kako studente nakon završetka studija očekuju novi izazovi i dokazivanja u pravnoj struci.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, iako pozvan, zbog drugih obaveza, nije mogao biti na svečanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙