FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova prigodna poštanska marka Zaklada „Vaša pošta“

ZAGREB, 2. prosinca 2011. (Hina) - Hrvatska pošta pustit će u ponedjeljak, 5. prosinca, u optjecaj novu prigodnu poštansku marku s motivom dječjih ruku posvećenu Zakladi „Vaša pošta“, koja pomaže djeci nakon izlaska iz domova za djecu bez primjerene roditeljske skrbi.

Autorica marke je zagrebačka dizajnerica Zrinka Penava-Dogan. Ta marka "s humanitarnom pričom" izrađena je u 100.000 primjeraka, a nominalna joj je vrijednost 3,10 kuna, priopćeno je iz Hrvatske pošte.

Marka je izdana u arčiću od 8 maraka s jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). U poštanskom uredu 10101 Zagreb žig prvoga dana bit će u uporabi 5. i 6. prosinca 2011.

Zakladu „Vaša pošta“ Hrvatska je pošta osnovala s dobrotvornom svrhom da novčano podupire djecu u domovima za djecu bez primjerene roditeljske skrbi, a njih je više od 1450. U domovima žive do završetka srednje škole, kad na neko vrijeme odlaze u „stambenu zajednicu“, ali nakon toga više nitko nije ni zakonski obvezan brinuti se za to što će dalje biti s njima.

Da bi im se pomoglo, osmišljen je projekt „Dobri ljudi djeci Hrvatske“, koji se provodi od 2008. Na ime svakog djeteta dok boravi u domu, uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti od 6000 eura. Uplaćeni iznos se isplaćuje štićeniku doma u trenutku kad napušta dom i počinje samostalan život, kaže se u priopćenju Hrvatske pošte, koja je nositelj projekta. Ističu također da su u županijama splitsko-dalmatinskoj, šibensko-kninskoj, zadarskoj, dubrovačko-neretvanskoj, vukovarsko-srijemskoj i karlovačkoj zahvaljujući odličnu odzivu brojnih darovatelja na ime djece sklopljene police u vrijednosti od oko sedam milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙