FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završni skup Koalicije "Znati kako" u Rijeci

RIJEKA, 1. prosinca 2011. (Hina) - Nositelj svih lista Koalicije "Znati kako" Ljubo Jurčić poručio je večeras na završnom skupu u Rijeci da ta koalicija ima program i ljude koji imaju znanje, volju, energiju i poštenje, znaju kako zaustaviti stagnaciju i učiniti da svi žive bolje.

U koaliciji "Znati kako" su Primorsko goranski savez (PGS), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Hrvatska radnička stranka (HRS).

Jurčić je rekao da ta koalicija želi promijeniti situaciju u kojoj Hrvatska, bogata svime, a loša u politici, traži pomoć izvana. Ocijenio je da se stranke koje govore protiv te koalicije, lijevi i desni blok, bore među sobom, traže pomoć od MMF-a i da se bore protiv intelektualaca u politici, kako bi radili za svoju korist.

Znanje treba koristiti u korist svih građana, kazao je Jurčić naglasivši da su u njegovoj Hrvatskoj ekonomskoj inicijativi okupili ljude koji svoje znanje žele staviti u korist Hrvatske i voditi ju prema zdravom i održivom razvoju.

Oni koji govore protiv nas poznati su samo po replikama, a naši su ljudi stekli svoj status izvan politike i žele ga dati za dobrobit svih hrvatskih građana, zaključio je Jurčić.

Predsjednik PGS-a i prvi na listi u 8. izbornoj jedinici Darijo Vasilić istaknuo je da PGS zna štititi interese građana, baviti se problemima malih ljudi, radnih mjesta ili brodogradnje te da je ta stranka na lokalnoj razini otvarala mnoge probleme. Ocijenio je da sada ima priliku izabrati svog regionalnog predstavnika, koji će braniti interese regije, županije i njenih lokalnih jednica.

Politički tajnik PGS-a Nikola Ivaniš istaknuo je da, dok je PGS prekjučer imao konvenciju, predsjednik HNS-a Radimir Čačić u Rijeci držao lekcije. "Žao nam je da je Čačić Riječanima držao stroge lekcije, govorio za koga trebaju, a za koga ne trebaju glasati" rekao je Ivaniš te nastavio da je prije više godina s istog mjesta poručio Branimiru Glavašu da je "ovo Rijeka, a ne Glavašev Osijek" te da sada poručuje Čačiću da je "ovo Rijeka, a ne Čačićev Varaždin".

Ivaniš je još rekao bi se Čačić trebao pristojno ponašati u Rijeci, da mu je žao što je o tome morao govoriti, te je dodao da se sada "i oni koji su 2001. i 2002. zatvarali 3. maj, prikazuju kao spasitelji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙