FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predizborni skup koalicije "Pravaški kišobran"

SPLIT, 29. studenog 2011. (Hina) - Predsjednica HSP Dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić danas je na središnjem predizbornom skupu pravaško-demokršćanske koalicije "Pravaški kišobran" za IX. i X. izbornu jedinicu na splitskoj Rivi pozvala na žurno proglašenje ZERP-a (Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa) kako bi se spriječila šteta koju talijanski ribari nanose hrvatskom ribarstvu.

"Nužno je žurno proglasiti ZERP jer nas talijanski ribari svojim ribolovom u tom nezaštićenom području svake godine oštete za oko 300 milijuna eura", rekla je Tomašić, nositeljica svih izbornih lista koalicije "Pravaški kišobran", u kojoj su njezina stranka i Hrvatska čista stranka prava (HČSP), i prva na listi za X. izbornu jedinicu.

Tomašić je u izjavi za Hinu nakon predizbornog skupa na Rivi najavila kako će "Pravaški kišobran" pozvati sve ribare da u subotu, 3. prosinca, dan uoči izbora točno u podne na svojim plovilima zatrube i tako političarima daju do znanja da nisu odustali od proglašenja ZERP-a. Također je rekla da njezina stranka neće prihvatiti poziv HSP-a Daniela Srba da stranke desnog političkog spektra povuku svoje liste i podupru HSP kako bi se, objašnjavaju u HSP-u, spriječilo rasipanje glasova.

"Mi smo jači od HSP-a i imamo više članova od njih te jaču infrastrukturu i ne dolazi u obzir da povlačimo svoju listu u njihovu korist", rekla je Tomašić.

Ona je na današnjem predizbornom skupu na Rivi predložila decentralizaciju države i utemeljenje šest regija i smanjenje zaposlenika u javnoj upravi.

"U javnoj upravi je čak 30 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj i to treba smanjiti, ali ne tako da ti ljudi ostanu bez posla, nego da se prekvalificiraju za druge poslove u kojima nedostaje radnika", kazala je Tomašić. Naglasila je kako Hrvatska kao pomorska zemlja osim razvijenog turizma mora imati i razvijenu brodogradnju i ribarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙