FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Putovanje kroz umjetničke svjetove" Zdravka Dvojkovića

VUKOVAR, 30. studenog 2011.(Hina) - Knjiga muzejskog savjetnika Zdravka Dvojkovića "Putovanje kroz umjetničke svjetove" objavljena u izdanju Gradskog muzeja Vukovar, predstavljena je danas u Ružičkinoj kući.

Knjiga obuhvaća 35 kritika i eseja Zdravka Dvojkovića o djelima i stvaralaštvu 32 hrvatska umjetnika, napisanih u razdoblju od 1978. do 2010. godine.

"Riječ je o mojem viđenju različitih umjetničkih opusa umjetnika, od Vukovaraca Joze Ivankovića i Jadranke Marenić do Josipa Diminića, Zlatka Boureka i brojnih drugih umjetnika iz cijele Hrvatske", kazao je Zdravko Dvojković.

Predstavljajući knjigu povjesničar Zlatko Virc istaknuo je kako se u knjizi "pojavljuje Dvojković kojega inače ne vidimo", Vukovarac koji je danas "jedini sposoban umjetnički obraditi djelovanje i radove vukovarskih umjetnika".

U predstavljanju knjige sudjelovali su i muzejska savjetnica i recenzent Branka Balen i vukovarski slikar i kipar Branko Crlenjak, a skup je pozdravio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Predstavljanje knjige upriličeno je u sklopu 14. vukovarskih adventskih svečanosti, koje se uz niz kulturnih priredbi, održavaju kroz sva četiri tjedna Došašća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙