FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knjiga Mire Gavrana prevedena na arapski

ZAGREB, 17. studenog 2011. (Hina) - Knjiga Mire Gavrana pod nazivom "Hrvatske drame" prevedena je na arapski i objavljena u Egiptu u izdanju izdavačke kuće "Maktaba dar el kalema".

Knjigu su na arapski preveli Ossama el Kaffash i Ines Babić, a sadrži Gavranove kazališne tekstove "Kreontova Antigona" i "Papučari", priopćio je Presscut.

"Kreontova Antigona", svojevrsna parafraza antičke tragedije, dosad je izvedena u desetak zemalja i jedan je od važnijih Gavranovih tekstova, dok "Papučari" govore o muško-ženskim odnosima i nedužnu čovjeku koji se greškom našao u zatvoru.

Gavranova djela prevedena su na 35 jezika, a njegove knjige objavljivane u više od 150 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 200 kazališnih predstava diljem svijeta, a vidjelo ih je više od dva milijuna ljudi.

Dobio je dvadesetak književnih i kazališnih nagrada u zemlji i inozemstvu, a među njima i nagradu Central European Time (1999.), koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima za cjelokupan opus, te nagradu Europski krug (2003.) za afirmaciju europskih vrijednosti u književnim tekstovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙