FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada britanskog Kraljevskog zrakoplovnog društva hrvatskom znanstveniku

ZAGREB, 29. studenog 2011. (Hina) - Mladi hrvatski znanstvenik Goran Ivetić ovogodišnji je dobitnik ugledne nagrade britanskog Kraljevskog zrakoplovnog društva (Royal Aeronautical Society) u Londonu u kategoriji "Young Persons Awards", koju to društvo dodjeljuje mladim znanstvenicima do 30 godina starosti za iznimni doprinos ili postignuće u području zrakoplovstva.

Ivetić je nagradu dobio za za svoje istraživanje u području zrakoplovnih konstrukcija i inovativnih tehnologija koje poboljšavaju mehanička svojstva materijala korištenih u zrakoplovstvu.

Nagradu mu je na svečanosti u ponedjeljak 28. studenog u Londonu uručio predsjedatelj Komisije za dodjelu medalja i nagrada Društva, a nazočili su joj predsjednik Društva, te predstavnici zrakoplovne industrije i akademskog svijeta.

Puljanin Goran Ivetić, istraživač i predavač na Sveučilištu u Bolonji u Italiji, dio je uskog kruga svjetskih znanstvenika koji se bavi istraživanjem u području tehnologije "Laser Shock Peening" koja koristi lasere s velikom snagom za poboljšanje mehaničkih svojstava materijala.

Britansko Kraljevsko zrakoplovno društvo utemeljeno je 1866. a od 1909. dodjeljuje nagrade za izvanredna postignuća i doprinose razvoju globalne zrakoplovne industrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙