FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grujić: ne postoji drugi Blok umirovljenici zajedno

ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Koordinator stranke "Blok umirovljenici zajedno" (BUZ) Lazar Grujić odbacio je danas prozivke da se njegova stranka nazvala imenom već postojećeg umirovljeničkog bloka, istaknuvši da se pod nazivom "Blok umirovljenici zajedno" njegova stranka registrirala prošle godine i taj naziv zaštitila do 2020. godine.

"Nema drugog bloka umirovljenici zajedno, postoji samo jedan blok i to ovaj naš", izjavio je danas Grujić zamoljen za komentar tvrdnje Zlatka Klarića, koordinatora stranačkog bloka istoga naziva, da su im preuzeli naziv i protuzakonito se registrirali, zbog čega je Klarićev blok uputio prigovor DIP-u i zatražio mišljenje Ustavnog suda.

"Blok umirovljenici zajedno", kojim, kako kaže Grujić, navodno koordinira Klarić, a koji okuplja Stranku umirovljenika Hrvatske-Blok umirovljenici zajedno, Splitsku stranku umirovljenika i Akciju socijaldemokrata Hrvatske, pod tim nazivom kao koalicija stranaka nije ni registriran u Registru političkih stranaka.

Za razliku od njih, dodaje, mi smo se kao stranka "Blok umirovljenici zajedno" registrirali 2010. godine i to ime zaštitili na Zavodu za intelektualno vlasništvo do 2020.

Zlatko Klarić je, kaže Grujić, kao predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske predstavnik suvremene ekstremne ljevice, s kojom "naša stranka nema ništa".

Grujićeva stranka "Blok umirovljenici zajedno" na predstojećim parlamentarnim izborima koalira s Primorsko-goranskim savezom i Hrvatskom radničkom strankom okupljenima oko programa Hrvatske ekonomske inicijative Ljube Jurčića, a on, ističe Grujić, jamči neovisnost i od lijevih i od desnih centara moći.

"Mi smo interesna skupina i nama i jedni i drugi, tko god dođe na vlast, odgovara ako je spreman realizirati naše planove. Bit ćemo uz one koji pristanu na to da Ljubo Jurčić vodi gospodarstvo sa svojim timom i prihvate naše uvjete. U suprotnom, bit ćemo kvalitetna oporba i pripremati se za iduće izbore", poručio je koordinator stranke BUZ nakon predstavljanja kandidata na izbornim listama koalicije okupljene oko Jurčićeva gospodarskog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙