FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: nastavit ću voditi Rijeku transparentno

RIJEKA, 26. studenog 2011. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare da će nastaviti Rijeku voditi transparentno kao i do sada, da Riječani to zaslužuju te da odbacivanje kaznene prijave protiv njega i još tri osobe pokazuje da nismo svi isti, niti da ćemo ikada biti.

Obersnel je izjavio da se ne može govoriti o ravnoteži kad su korupcija i kriminal u pitanju, što je smatra, bila intencija te prijave.

Istaknuo je da je i prije 20 mjeseci, kad je doznao za prijavu, rekao da nije zlorabio položaj, niti pogodovao bilo kome, a to je sada potvrđeno. Zahvalio je suradnicima, koji su uz njega bili osumnjičeni, posebice pročelnici Miličević, koja je, rekao je, podnijela najveći teret.

Napomenuo je da će teško zaboraviti grube riječi koje su izrečene u tzv. aferi tržnice te da vjeruje da su i građani Rijeke osjećali nelagodu zbog spominjanja njihova grada u negativnu kontekstu. Podsjetio je da se Rijeka pokušavala prikazati kao leglo SDP-ove korupcije, ali da su Riječani zadržali dato povjerenje. Ponovio je da je očekivao odbacivanje kaznene prijave, ali da je na to čekao predugo.

"Odbacivanje prijave je jasan odgovor onima koji su ju pokušali iskoristiti i stalno spominjali u javnim nastupima", ocijenio je i dodao je da pri tome misli na premijerku Jadranku Kosor i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka te druge policijske dužnosnike, saborske zastupnike, gradske vijećnike.

Izjavio je kako bi volio čuti ispriku, ona bi bila minimum pristojnosti, odnosno ljudskosti, ali mislim da ću to teško doživjeti, dodao je.

Naglasio je da prijavu nije vidio, da ga u svezi s njom nitko ništa nije pitao te da to što su njene dijelove u javnosti čitali ministar Karamarko i glasnogovornik Krunoslav Borovec i drugi ukazuje da je taj slučaj trebao biti manipulacija i poruka da su svi isti, da se uspostavi ravnoteža s prijavama protiv članova HDZ-a.

Na pitanje hoće li podnijeti kaznenu prijavu protiv premijerke i ministra unutarnjih poslova, Obersnel je rekao da će to ovisiti o odlukama političkog vrha stranke te da je upitno ima li svrhe prijaviti ih osobno, jer da bi, ako ih se tuži kao dužnosnike, eventualnu osudu plaćali drugi. Ostavit ćemo to vremenu nakon izbora, rekao je.

Odgovarajući na upit hoće li odbacivanje prijave utjecati na izbore, Obersnel je rekao da je na to teško odgovoriti jer da nije riječ lokalnim izborima, ali da je kaznena prijava bila još jedan biser u nizu kojim vladajuća stranka gubi povjerenje građana.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je kaznenu prijavu primorsko-goranske policije protiv Vojka Obersnela i još triju osoba u slučaju riječkih tržnica. DORH je izvjestio da je ugovor o koncesiji iz 1996. sklopljen sukladno odluci Gradskog vijeća od 10. lipnja 1996. te da nije štetan za Grad Rijeku niti je njime društvo Tržnice Rijeka d.d. steklo protupravnu imovinsku korist.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙