FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski HDZ odgovara Sabi: nismo održali predizborni skup

VUKOVAR, 22. studenog 2011. (Hina) - Vukovarski HDZ na večerašnjoj je tiskovnoj konferenciji odbacio ocjene vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) izrečene na gradonačelnikovoj konferenciji za novinare, o neprimjerenosti održavanja predizbornog skupa HDZ-a u Vukovaru 20. studenoga, na obljetnicu stradanja žrtava "Ovčare".

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kazao je kako HDZ 20. studenoga u Ružičkinoj kući u Vukovaru nije održao predizborni skup, već je skup bio u Vinkovcima.

Od gradonačelnika Sabe, kako je rekao, očekuje da "ne politizira, već se počne baviti poslom kojim se po zakonu treba baviti".

Kandidatica na HDZ-ovoj izbornoj listi u V. izbornoj jedinici Vesna Bosanac objasnila je kako je 20. studenoga u Ružičkinoj kući održan "skup oko 500 Vukovaraca koji su izgubili najmilije 1991." te kako je svirana tek državna himna. Također je kazala kako je govor predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor na skupu bio "pun pijeteta i sjećanja na stradanje Vukovara 1991.".

"Svojim opasnim i neistinitim izjavama vukovarski gradonačelnik želi izazvati kaos u gradu i to apsolutno koristi u predizbornoj kampanji u korist, naravno, SDP-a i Kukuriku koalicije", ocijenio je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo na konferenciji za novinare, sazvanoj kako bi dao ocjenu obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., zamjerio je HDZ-u što je predizborni skup u Vukovaru održao 20. studenoga, na dan kad se Vukovarci prisjećaju žrtava ubijenih na Ovčari, ocijenivši "potpuno neprimjerenim da se toga dana u Vukovaru plješće i pjeva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙