FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Faggian: uplatio sam novac za Novi list

PULA, 24. studenog 2011. (Hina) - Direktor pulske tvrtke Andre' Albert Faggian, koji je i vlasnik "Glasa Istre", izjavio je da je uplatio novac za kupnju riječkog "Novog lista".

"Postupak kupoprodaje je dovršen po svim principima obveznog prava. Sve sam uplatio, preostaje još samo tehnički dio posla provedbe u Središnjem klirinško depozitarnom društvu, što po dosadašnjoj praksi traje par dana", potvrdio je danas u izjavi za Hinu pulski poduzetnik Albert Faggian.

Pulska tvrtka Andre' jedina je podnijela ponudu za kupnju 80,32 posto udjela u "Novom listu", ponudivši za njega 86,012 milijuna kuna.

Taj paket dionica, po početnoj cijeni od 86 milijuna kuna, prodavala je Zagrebačka banka koja je aktivirala svoja založna prava kao vjerovnik Diokija, tvrtke Roberta Ježića, dosadašnjeg vlasnika Novog lista.

Po ovlaštenju Zagrebačke banke prodaju 48.191 dionice Novog lista, što čini 80,32 posto ukupno izdanih dionica, provodi investicijsko društvo InterCapital.

Faggian u izjavi ističe kako će se povezivanjem "Novog lista" i "Glasa Istre" stvoriti preduvjeti da obje novine budu bolje, potpunije i čitanije.

Istarski župan Ivan Jakovčić za Hinu je naglasio kako je "Novi list" novina koja je devedesetih godina odigrala posebnu ulogu u afirmiranju vrijednosti koje njeguje ovaj dio Hrvatske.

"Poznato je da je dosadašnji vlasnik bio u velikim financijskim i drugim problemima te se očekivalo da će doći do prodaje Novog lista. Mislim da je dobro da je ostao u vlasništvu tvrtke iz Hrvatske", kazao je Jakovčić.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina naglašava kako je dobro da je postojao interes za kupnju "Novog lista", izražavajući pritom žaljenje što ono nije bilo još veće i nije se okupilo još više ponuđača.

"Žao mi je što banka nije dala veći rok ponuđačima jer bi se time vjerojatno postigla i veća cijena", smatra Komadina.

Dodao je kako bi novi vlasnik trebao sada iskazati dobre i časne namjere te je izrazio nadu kako će "kupoprodaja rezultirati novom kvalitetom Novog lista".

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je ovo prije svega "stvar uređivanja tržišnih odnosa", no naglasio je kako su "Glas Istre" i "Novi list" i do sada vrlo dobro surađivali.

"Ovime je zapravo postignut sinergijski učinak i mislim da je to samo dobro za tu novinsku kuću", smatra Miletić.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kaže kako još uvijek ne zna je li netko preuzeo Novi list ili nije, ali mu je u svakom slučaju žao da se Novi list našao u takvoj situaciji.

To je, dodaje, posljedica promjena vlasničke strukture iz 2008. godine.

Po njegovim riječima, za ovo stanje odgovorni su kako dosadašnji vlasnik (Dioki) tako i oni koji su mu prodali svoje udjele.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙