FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabati: HSS je razočaran Habuševim postupcima

VARAŽDIN , 16. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Varaždinske županije Zvonimir Sabati danas je na konferenciji za novinare u Varaždinu izjavio da su očekivali da će varaždinski gradonačelnik Goran Habuš podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika nakon što je u petak navečer pod utjecajem alkohola uzrokovao lakšu prometnu nesreću u Varaždinu.

"Nismo se ranije izjašnjavali o tom slučaju jer smo željeli Habušu dati priliku da donese najbolju odluku, kako za sebe, tako i za grad Varaždin. Razočarao nas je", rekao je Sabati. Istaknuo je da smatraju da situacija u koju se Habuš doveo nije samo njegova sramota nego nova mrlja na gradu Varaždinu te da su očekivali da će Habuš kao moralna osoba podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika.

"Habuš je direktno izabran za gradonačelnika grada Varaždina i odgovoran je biračima koji ga jedini, mimo njegove volje, mogu smijeniti na referendumu. No, dosad još nitko nije pokrenuo postupak za opoziv gradonačelnika", kazao je Sabati.

Predsjednik županijskog HSS-a komentirao je i povlačenje HNS-ovca Habuša s kandidacijske liste Kukuriku koalicije u 3. izbornoj jedinici. "Prometna se nesreća dogodila tri dana prije predaje liste za Hrvatski sabor i imali su dovoljno vremena da se kao odgovorna politička stranka i odgovorna koalicija dogovore kako reagirati u kriznoj situaciji. No, tek jučer su pod pritiskom javnosti povukli Habuša s liste, kao čin očajnika, da bi se izvukli iz žalosne situacije u koju su se doveli. Tim su neprimjerenim ponašanjem pokazali da nisu vjerodostojni", ustvrdio je Sabati.

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije HSS-a i gradski vijećnik Mladen Hižak iznio je na konferenciji za novinare stavove HSS-a vezane uz daljnji rad Gradskog vijeća. "U Varaždinu ima mnogo problema koji se zbog prijevremenih izbora za gradonačelnika nisu rješavali očekivanim tempom i koje treba početi rješavati. Nadam se da će gradske institucije profunkcionirati i da ćemo ozbiljne probleme staviti na dnevni red", rekao je Hižak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙