FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Podstrani 16 stanova za HRVI

PODSTRANA , 22. studenog 2011. (Hina) - U Podstrani kod Splita obavljena je svečana primopredaja 16 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata, a rješenja i ključeve stana uručio im je državni tajnik u ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar.

Općinski načelnik Podstrane Miran Tomasović je kazao da je vrlo zadovoljan jer je u tome mjestu dosad izgrađeno 20 stanova, a bez stanova su još samo tri hrvatska branitelja, samca, za koje se grade stanovi.

"Samcima po zakonu pripada manje četvornih metara od 'kvadrature' novoizgrađenih stanova. Budući da stanovi nisu prostorno odgovarali, sada nisu dobili stanove", izjavio je načelnik Tomasović.

Sumnju u sastavljanje liste o čemu su ovih dana pisali pojedini braniteljski portali odbacio je državni tajnik Zoran Komar.

On je novinarima rekao kako nije točno da premijerka Jadranka Kosor na svečanu primopredaju u Podstranu nije došla zbog sumnjivih lista. "Stanovi koji su danas dodijeljeni prošli su sve kriterije i kontrole ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Preozbiljan je ovo posao da bismo ga radili neodgovorno", zaključio je i dodao kako premijerka Kosor u Podstranu nije stigla zbog obveza u predizbornoj kampanji.

Od 1998., kad je ustrojeno ministarstvo hrvatskih branitelja, do danas je riješeno više od 14.500 zahtjeva za dodjelu stanova u Hrvatskoj, kazao je Komar, dodavši kako 12.500 takvih zahtjeva još čeka na provedbu, od kojih se 2700 odnosi na splitsko-dalmatinsku županiju, u kojoj je stambeno pitanje riješeno za oko 2200 hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Hrvatski ratni vojni invalid i negdašnji pripadnik 4. gardijske brigade Kruno Jovanović nakon 15 godina podstanarstva danas je postao vlasnikom dvosobnog stana u Podstrani. "Sretan sam i zadovoljan. Imamo konačno krov nad glavom", izjavio je. Sretan je danas bio i Ivica Medvidović. "Ovdje ću živjeti sa suprugom i dvjema kćerima. Puno mi to znači. Nadam se da će i drugi branitelji ostvariti svoje snove o stanu", kazao je Medvidović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙