FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena lista HL-a za IV. izbornu jedinicu

OSIJEK,8.studeni, 2011.(Hina) - Hrvatski laburisti na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili program i kandidacijsku izbornu listu za 4. izbornu jedinicu, gdje će prvi na listi biti Željko Lukšić, predsjednik osječko-baranjske županijske podružnice HL-a.

Ovo je "vrijeme robova i kmetova, jer radnik nema ni osnovnih prava, često za svoj rad ne dobiva ni plaću", a "hrvatska država, da bi lakše vladala i inače potlačenima, 'formira' odred šerifa koji će robovima i kmetovima moći razbijati vrata i ulazitu u stanove", kazao je Lukšić. Istaknuo je kako se njegova stranka zalaže "za istinske promjene u hrvatskom društvu, cilj kojih je pomoći svim građanima, među kojima većina živi ispod svakoga ljudskog dostojanstva".

Upozorivši na težak položaj u Osječko-baranjskoj županiji "gdje je više od 30 tisuća nezaposlenih", istaknuo je kako, primjerice, "radnici od 5860 kuna zarade dobiju 2850 kuna čiste plaće, a ostatak ide državi". Kako je tek "radnicima koji rade, a ne dobiju plaću", upitao je Lukšić.

"Neka šerifi njihovim poslodavcima ulaze u prostorije i kuće i plijene imovinu", rekao je, opetovano se osvrnuvši na medijske napise da je ministar pravosuđa imenovao prvih 20 od predviđenih stotinu ovrhovitelja te da će oni po novom ovršnom zakonu, koji stupa na snagu u početku sljedeće godine, imati vrlo velike ovlasti, uključivo ulazak u stanove.

Lukšić i Vladimir Cindrić, tajnik županijskog HL-a, nada se da će u 4. izbornoj jedinici osvojiti jedan mandat, "a možda i više", a u Hrvatskoj sigurno deset. Na izbore izlaze samostalno, "a poslije ćemo koalirati samo s onima koji imaju iste ciljeve kao mi", rekao je Lukšić.

Cindrić je dodao da će laburisti na štandovima tijekom kampanje građanima nuditi kruh namazan mašću s crvenom mljevenom paprikom i kuhano vino, jer i tako žele upozoriti kako prosječni hrvatski čovjek za drugo i nema. Time su danas posluženi i novinari, s napomenom da je to, ipak, domaća zdrava hrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙