FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadru najavljen "Mimohod svjetlosti i sjećanja"

ZADAR, 9. studenog 2011. (Hina) - U Zadru je danas najavljen "Mimohod svjetlosti i sjećanja" - program kojim će se u Zadru 18. studenog obilježiti 20. obljetnica stradanja Škabrnje i Vukovara.

Udruga pripadnika Središta za specijalističku obuku dočasnika "Damir Tomljanović - Gavran" u suradnji s Udrugom "Žene u Domovinskome ratu" i Udrugom hrvatskih katoličkih medicinskih sestara i tehničara organizira mimohod i molitvu Krunice na dan stradanja Škabrnje i Vukovara 18. studenog.

Mimohod polazi od Osnovne škole "Stanovi" do škole "Zadarski otoci" na zadarskom gradskom predjelu Bilom Brigu. Nakon mimohoda održat će se prigodni program na kojem će, uz ostale, sudjelovati glumci zadarskog Kazališta lutaka, brojne klape i KUD-ovi, članovi braniteljskih udruga te Zadarski plesni ansambl. Program završava postavljanjem svijeća duž Vukovarske ulice u Zadru i otkrivanjem murala posvećena Vukovaru i Škabrnji koji će izraditi članovi zadarske navijačke skupine "Tornado".

S današnje konferencije za novinare organizatori su pozvali sve građane da se pridruže "Mimohodu svjetlosti i sjećanja", jer njime i službeno počinje tradicionalna akcija "Vukovaru za dar" u sklopu koje će se i ove godine u prostoru OŠ "Stanovi" prikupljati hrana, higijenske i ostale kućanske potrepštine za potrebite Vukovarce.

Ravnateljica Osnovne škole "Stanovi" Jurka Šaban naglasila je važnost obilježavanja stradanja Škabrnje i Vukovara za mlađe naraštaje. "Naša je zadaća razvijati domoljublje i nacionalni ponos u naših učenika. I zato ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoje živote kako bismo mi mogli uživati u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj", rekla je ravnateljica Šaban.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙