FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 7. studenoga

ZAGREB, 6. studenog 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 7. studenoga:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo 116. brigade Hrvatske vojske iz Metkovića. Predviđeno je predsjednikovo obraćanje (10,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Sjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, na čijem je dnevnom redu rasprava o odobrenjima za pokretanje kaznenog postupka protiv saborskih zastupnika Ivana Čehoka i Gorana Beusa Richembergha (13 sati, Hrvatski sabor, dv. Stjepana Radića (133/I), Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader trebao bi se pojaviti pred optužnim vijećem zagrebačkoga Županijskog suda koje će odlučivati o osnovanosti druge USKOK-ove optužnice, koja ga tereti za primanje 10 milijuna eura mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini toj mađarskoj naftnoj kompaniji. Sjednica optužnog vijeća zatvorena je za javnost, a na njoj bi se Sanader trebao očitovati o optužbi da je zlorabio premijerski položaj i primio mito od čelnika MOL-a (8,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Koalicija stranaka Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko goranski savez (PGS) i Hrvatska radnička stranka (HRS) s Ljubom Jurčićem kao nositeljem svih lista održat će konferenciju za novinare na kojoj će Jurčić predstaviti svoje ljude za buduću hrvatsku vladu (11 sati, HND, Perkovčeva 2)

VARAŽDIN - Konferencija za novinare o primopredaji vlasti u Varaždinu nakon održanih prijevremenih izbora za gradonačelnika. O postupku primopredaje vlasti na konferenciji će govoriti Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina, i Zlatko Horvat, dosadašnji zamjenik gradonačelnika (10 sati, salon Gradske vijećnice).

ZAGREB - HNS organizira okrugli stol "Kako vratiti politiku građanima i građane politici – jačanje participativne demokracije" na kojemu će se raspravljati o ulozi političkih stranaka, procesu EU integracija, decentralizaciji i ulozi lokalne samouprave, ulozi medija te odnosu politike i organizacija civilnog društva. Skupom će moderirati Vesna Pusić, a svoje sudjelovanje potvrdili su Neven Mimica, Andrea Zlatar, Alemka Lisinski, Zrinjka Peruško, Davorka Budimir, Damir Grubiša, Zdravko Petak, Žarko Puhovski i Davor Gjenero (11 sati, dvorana Bruxelles Europskog doma Zagreb (Jurišićeva 1)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 34. međunarodnog sajma knjiga i učila INTERLIBER (11 sati, Zagrebački velesajam, dv. Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) u povodu objave nominacija za Nagrade hrvatskog glumišta te dobitnika nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje. Predsjednici žirija (Širo Guberina za dramu, Višnja Mažuran za operu i Sonja Kastl za balet) objavit će nominacije u svim kategorijama te dva dobitnika nagrada za životno djelo (12 sati, HDDU, Amruševa 19).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne- Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙